Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Ljubeči spomini in sočutje zdravijo

Frekvenca ljubezni obstaja v vsakem izmed nas, v vsakem ljubečem spominu našega srca.

dr. Alex Loyd

Predlagam ti, da si vzameš minuto ali dve, zapreš oči ter v polnosti oživiš ta ljubeči spomin z zaprtimi očmi. Kaj občutiš? Ali ti je prijetno? Občutiš neko toploto v predelu srca in solarnega pleksusa? Se lahko spomniš in občutiš ta ljubeč dogodek, čeprav se je zgodil že pred leti?

Sedaj pa presenečenje … Na Inštitutu Heart Math (po slovensko bi lahko prevedel v Inštitut za srčno matematiko) so dokazali, da imajo ljubeči spomini tako zdravilno frekvenco, ki lahko pozdravi celo poškodovano DNK. Raziskovalci Heart Math inštituta so tudi ugotovili, da redno doživljanje srčne koherence vodi v večje zdravje in počasnejše staranje.

Torej ima vsakdo od nas v rokah mogočno orodje s pomočjo katerega v svojem telesu spodbuja zdravilne frekvence. Nasprotno, pa naši destruktivni spomni sprožijo drugačne frekvence, takšne, ki vodijo v disharmonijo in bolezen. Namreč, ko se aktivirajo destruktivni spomni, se v človeku sprožijo obrambni mehanizmi boja in bega ali z drugimi besedami – preplavita nas adrenalin in stres.

Vem, da ti je včasih morda težko, da ne veš kaj bi storil, da bi se »resetiral« in občutil več ljubezni znotraj sebe. V takšnem primeru ti lahko pomagajo ljubeči spomini. Zapri oči in se spomni na en tak dogodek. Prepričan sem, da se boš potem boljše počutil. Lahko je ta spomin npr. ljubeč objem partnerja, moža, žene, otrok, prijatelja, sorodnika, sodelavca …

Zagotovo imaš vsaj en tak spomin, ko si občutil v sebi ljubezen.

Zanimiva je tudi zgodba dveh znanih raziskovalcev možganov, dr. Francisca Varela in dr. Richarda Davidsona. V eni izmed prvih študij sočutja sta delala s tibetanskimi menihi, ki so vse življenje gojili sočutje.

Raziskovalci so jih pri merjenju možganske aktivnosti priključili na elektroencefalograf. To se stori tako, da se elektrode pritrdi na glavo, saj se z njimi meri električna aktivnost možganov. Ko so jim znanstveniki povedali, da raziskujejo sočutje, so se jim menihi začeli smejati.

Sprva so raziskovalci mislili, da so jim smešne žice, ki so štrlele iz njihovih glav, toda ko so jih vprašali zakaj se smejijo, so jim menihi odgovorili, da ne razumejo, zakaj jim znanstveniki pritrjujejo elektrode na glave, ko pa sočutje vendar nastaja v srcu!

Ko je tvoje srce v stanju sočutja, takrat bije v koherentnem ritmu, kar povzroči, da vsi ostali sistemi v telesu, vključno z možgani, imunskim sistemom in hormoni, delujejo učinkoviteje in bolj ubrano. Vredno razmisleka, kajne?

S pomočjo ljubečega spomina in sočutja lahko meditiraš, izvajaš QE, zdravilne kode … Možnosti oz. tehnik za prebujanje sočutja in ljubečih spominov je veliko, vsekakor pa je ljubezen tista sila, ki zdravi in spreminja človekovo energijsko polje.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.