Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Ustvarjanje z mislimi – znanstvena fantastika ali resničnost?

Sobota, 15. januar 2005 – TV nadaljevanka z naslovom UGRABLJENI. V enem izmed prizorov znanstvenik pove, da snov nezemljana, ki jo opazuje pod mikroskopom, prevzema podobe, ki so v njegovih besedah in mislih. Ali z drugimi besedami – snov je zmožna spremeniti obliko v vse, kar si znanstvenik zamisli ali pove z besedami. V omenjeni nadaljevanki lahko Nezemljani s pomočjo svojih misli prevzamejo podobo ljudi oz. se fizično spremenijo. Je vse to zgolj utopija ali pa morda še nam nerazkrita oz. nedostopna skrivnost?

Potem berem revijo Misteriji in članek o knjigi SPOROČILO VODE avtorja Masaruja Emota me zelo pritegne. Masaru Emoto je z dvanajstletnim raziskovalnim delom dokazal, da je voda sposobna shranjevati ne samo informacije, ampak tudi čustva in zavest. Pri svojem delu je preučeval, kako bi spomin vode in informacije, shranjene v vodi, naredil vidne. Naredil je na desettisoče fotografij zmrznjene vode, izpostavljene različnim čustvom, glasbi ipd.

Med drugim je bila voda izpostavljena tudi pisanim in govorjenim besedam. Z vodo so napolnili dve epruveti; na eno so napisali »hvala«, na drugo pa »ti, norec«. Epruveti so eno noč pustili stati, nato pa so vodo zamrznili in fotografirali izoblikovane kristale. Vodi sta se povsem razlikovali: prva je izoblikovala zelo lepe kristale, druga je bila skoraj črna. Emoto je tako ugotovil, da voda shranjuje tudi naše misli in čustva. Če lahko torej voda zazna vibracije oz. misli o tem, kakšna je naša beseda, kaj vse smo potem zmožni zaznati ljudje?

Berem knjigo ZNANSTVENI PRISTOP K PRIDOBIVANJU BOGASTVA avtorja Wallacea D. Wattlesa, ki je bila napisana že leta 1910. V enem izmed poglavij zasledim tudi tole: »Obstaja misleča prasnov, iz katere so nastale vse stvari in s katero so v njenem izvirnem stanju prežeti, prepojeni in izpolnjeni medprostori vesolja. Misel v tej prasnovi ustvari stvar, kot je bila upodobljena v naših mislih.«

V nadaljevanju postane zgodba še bolj zanimiva: »Stvari ustvarjamo v svojih mislih in z vtiskovanjem svojih misli v brezoblično prasnov povzročimo stvarjenje stvari, ki smo si jih zamislili.« To nam sporoča avtor, ki je že več kot 80 let pokojen, a je še kako dobro poznal zakonitosti vesolja.

Trije različni viri, od znanstvene fantastike prek sporočil vode do znanosti o pridobivanju bogastva, nam med vrsticami, če jih seveda razumemo in znamo pravilno prebrati, sporočajo temeljno resnico – življenje ustvarjamo s svojimi mislimi. Bolj ko odkrivamo to področje, bolj ko se poglabljamo vanj, več novih dejstev prihaja na plano. Ni daleč čas, ko bomo s svojimi mislimi sposobni želeno resničnost ustvariti oz. materializirati v trenutku, tako kot to počne Sai Baba z vibuti prahom in materializacijo različnih predmetov.

Bolj ko smo prepričani v svojo resničnost, bolj ko verjamemo vanjo s celotnim telesom, umom in duhom, bolj smo srečni, zdravi in uspešni. V knjigah, revijah in tudi filmih se skriva izjemno veliko pomenljivih sporočil. Bodimo pozorni nanje, razumimo jih in izvedeli bomo še marsikaj zanimivega, kar nam lahko koristi tudi v našem življenju. Še posebej pa si velja zapomniti, da znanstveno – fantastični filmi (Armagedon, Dan neodvisnosti, MIB, Matrica, Stik, Zvezdne steze …) le niso zgolj utopija, temveč nam na pretanjen način nekaj sporočajo.

Ko boste naslednjič šli v kino, se spomnite na ta moj članek in marsikateri film (še posebej filmsko uspešnico) boste uzrli s popolnoma drugimi očmi in z drugega vidika. Pomenljiva sporočila in kažipoti se skrivajo v različnih »naključnih« dogodkih, knjigah, filmih … Preko njih nam vesolje nekaj sporoča, in če znamo prepoznati določeno sporočilo, stopimo korak naprej na svoji poti.

Potrebno je, da znamo prisluhniti zunanjim sporočilom, izjemno pomembno pa je tudi, da znamo prisluhniti svojim notranjim sporočilom in vzgibom (intuiciji). Sledimo svoji poti in ne poti drugih, počnimo stvari na svoj način in ne način drugih, kajti bolj ko smo zvesti samemu sebi, prej se nam odpirajo nove priložnosti in bolj izpopolnjeno in srečno je naše življenje.

In za konec članka – razmislite o pomenljivih »naključjih«, ki usmerjajo vaše življenje. Ste jim prisluhnili? Ste jih prepoznali? So vam pokazali pot naprej?

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.