Košarica

V košarici ni izdelkov.

Misli iz moje beležnice – 2. del

Pred več kot dvema letoma sem že objavil nekaj modrih misli in prebliskov na katere sem naletel med takratnim prebiranjem mojega zvezka v katerega si zapisujem ideje, misli, prebliske in tudi pišem seznam hvaležnosti.

Danes me je znova »prijelo« da bi pobrskal po moji trenutni beležnici in našel sem marsikatero zanimivo in navdihujočo misel. Nekaj jih navajam v nadaljevanju …

O tem, da je potrebno slediti svoji poti, se obrniti vase in ne biti »kopija«, je bilo že mnogo napisanega in prepričan sem, da ti bosta tudi naslednji misli Vadima Zelanda v navdih:

»Zaklad lahko najdeš, če skleneš iz uhojene poti, po kateri hodi večina, ter slediš svoji poti.«
»Prenehaj z iskanjem odgovorov na svoja vprašanja v tujih knjigah.«

Ne spomnim se več ali je naslednja misel moj preblisk ali sem ga kje prebral, vendar je prav razsvetljujoča. 😉

»Smisel življenja ni v tem, da se trudimo biti ‘jebeno prijazni’, temveč da smo ‘jebeno iskreni’.«

Več ali manj se vsi ukvarjamo z različnimi »moral-a bi …« zadevami in ena misel na to temo se glasi: »V življenju imamo največ problemov (težav, bolečine) zaradi ’moral-a bi …’« Še posebej zna biti to boleče, ko se oziraš na svojo preteklost in razmišljaš v smislu »takrat bi moral-a to in to narediti …

Vendar takšno razmišljanje ni produktivno in vnese v naše življenje dodatni (nepotreben) stres. Ne objokujmo preteklosti, kar je bilo, je bilo. Lahko se postavimo na glavo, hodimo po trepalnicah, a kar se je zgodilo ne moremo spremeniti.

Tudi na radost ne smeš pozabiti in na to naj te opomni naslednja misel: »Sledi temu, kar te v življenju radosti.« Če počneš stvari, ki te radostijo, potem se tvoja vibracija dvigne, energija prosto teče in ustvarjalni naboj zraste.

Odnosi so vedno »na tapeti« in eno takšno vprašanje, ki ti bo zagotovo pomagalo pri odločitvi ali še nadaljevati nek odnos (partnerski, poslovni, ljubezenski …) je: »Kaj je skupna točka najinega odnosa?« Iskren odgovor na to vprašanje ti lahko marsikaj razjasni in pojasni.

Še eno vprašanje na to temo sem našel: »Ali je ta oseba prispevek k mojemu življenju in bivanju?« Kaj to pomeni? Preprosto – Ali bo pri spoznavanju s to osebo prišlo do pretoka energije, da bova oba na tej skupni poti vzajemno rasla? Namreč, če imaš občutek, da ti energija v nekem odnosu odteka potem to ni OK, ne zate, ne za drugo osebo.

Naslednja misel se navezuje na zdravje in sicer: »Sreča je zdravilo!« Tole absolutno drži, saj ko smo (notranje) srečni, ne glede na vse situacije v našem življenju, je tudi naše zdravje precej boljše in imamo več energije.

Na poti osebne, duhovne in tudi poslovne poti se srečujemo s številnimi preprekami, ovirami, ovinki in takrat, ko ne gre vse »kot po maslu«, si je dobro postaviti naslednji vprašanji:

1. Koliko NE-jev sem pripravljen sprejeti?
2. Koliko časa sem pripravljen vztrajati?

In tudi naslednja misel se navezuje na malo prej povedano: »Nikoli ne odnehaj pri svojem ustvarjanju.«

In za zaključek še dve moji osebni misli, ki ju imam zapisani v beležnici in sta malo provokativni, a bosta zagotovo marsikoga »zbudili«. 😉

»Moje največje obžalovanje do sedaj? Da nisem bil tako pogumen in ustvarjalen, ko bi lahko bil. Zato ne čakaj. Nekaj stori. Ustvarjaj. Bodi. Tukaj in zdaj.«

»Od vseh »hokus – pokus«, »bohu – wahu«, »čira – čara« novodobnih »healing« metod, je še vedno najbolj učinkovita tista, ki je najbolj preprosta – metoda svinčnik in zvezek.«

Srčno upam, da ti je katera od teh misli navdihnila, ti dala misliti in te iz stanja pasivnosti premaknila v stanje aktivnosti, ustvarjanja in gibanja.

Želim ti ljubeče, radostne in hvaležne jesenske dni! 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.