Košarica

V košarici ni izdelkov.

Čudovit film o lepoti vsakega živega bitja

Na film Puder (Powder) sem naletel »po naključju«, ko ga je prijateljica delila na Facebooku. Odločil sem se, da ga pogledam in ta edinstveni film me je navdušil. Govori o lepoti vsakega človeka, še posebej o tistih, ki ne ustrezajo sedanjemu sistemu »vrednot« in »lepote«.

Ne glede na to, kakšni se rodimo, znotraj nas ležita božanskost in brezmejna lepota. Prepoznajmo to v sebi in v ljudeh, ki so okoli nas. Številni starši, skrbniki, učitelji … nas v naši najzgodnejši mladosti »programirajo«, kategorizirajo in nam dajejo nalepke v smislu kdo smo in kaj smo.

Morda boš skozi Jeremy-jevo zgodbo prepoznali delček sebe, svoje mladosti, družinske odnose … Film si vsekakor velja večkrat pogledati in uvideti, da se v vsakem od nas nahajajo božanskost, lepota in ljubezen.

Še kratka vsebina filma … Glavni junak Jeremy Reed se je rodil kot albin in življenje mu ni prizanašalo. Njegovo mamo je zadela strela, ko je bila še noseča, toda Jeremy je vseeno preživel. Njegov oče ga je takoj po rojstvu zapustil in tako je Jeremy odrastel pri babici in dedku.

Ker mu bilo dovoljeno, da bi zapustil klet v dedkovi hiši, se Jeremy posveti branju knjig. Nekega dne njegovega dedka najdejo mrtvega in takrat Jeremya pošljejo v dom. Zaradi svojega videza se mu posmehujejo in ker ima neobičajne moči (telepatija, občutenje čustev drugih …) se mu v glavnem izogibajo.

Več si oglej v samem filmu. Na koncu filma štirim ljudem srečanje z Jeremy-jem temeljito spremeni življenje in pogled nanj.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.