Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Zaupanje v najboljši možni izid

Življenje se nam lahko kljub vsemu trudu in vloženi energiji obrne zelo »čudno«, saj dobimo ravno nasprotno od želenega. Trudimo in trudimo se, pa vendar se vedno znova vrnemo na stare tirnice. Zakaj? Kaj počnemo narobe? Taka in podobna vprašanja si postavljamo, a odgovora ni od nikoder, vsaj pravega ne, takšnega, kot si ga želimo.

Včasih, ko gremo spat, se na vse možne načine trudimo, da bi zaspali, kajti vemo, da moramo naslednji dan zjutraj vstati spočiti, ker nas čaka pomemben sestanek. Štejemo celo ovce, štejemo od 100 do 0, a smo kljub temu budni! Prizadevanje nam je v tem primeru prineslo ravno nasprotno od želenega. Potrebno bi bilo razmišljati popolnoma drugače in se preprosto prepustiti toku spanca, zapreti oči ter neobremenjeno in brez odvečne nervoze zaspati.

Takšnih primerov je v naših življenjih še veliko. Na silo ne gre nič, česar sem se tudi sam naučil iz mnogih preizkušenj, ki so me doletele. Potrebno se je prepustiti sili vesolja, gojiti zaupanje, pa se zgodi tudi najbolj želeno.

Neki gospod je nekoč zaradi maščevanja trgovcu, s katerim je bil na ladji, od njega kupil najboljšo ovco in jo vrgel v morje. Vedel je, da bo šla cela čreda ovac za njo. Če verjamete ali ne, se je tako tudi zgodilo. Naša življenja so podobna tej čredi ovac, ko celo proti svoji lastni volji nemočno podpiramo zgled drugih, misleč, da sami nismo sposobni storiti drugače. Zakaj raje ne zaupamo sebi in storimo nekaj po svoji vesti? Verjemimo, vesolje nas pri vsaki naši odločitvi obilno podpira, le zaupati moramo v to brezmejno silo naše podzavesti, našega nezavednega dela.

Naše nezavedno bitje je lahko izvor mnogih težav, bolečin in razočaranj, ravno tako pa lahko povzroči tudi ozdravitev, veselje, radost in nas privede do rešitve težav. Sami vemo, da v sporu med voljo in domišljijo vedno zmaga domišljija. Vsaka misel, s katero se ukvarja naš duh, postane za našo podzavest resnica, nato pa se spremeni v resničnost in pojavnost v našem življenju.

Mislimo obilno, mislimo dobro, mislimo o ljubezni, radosti, sreči in to bo postalo del našega vsakdana. Nikar ne skrbimo za jutri, ne prizadevajmo si na vse možne načine za srečo, temveč se preprosto prepustimo toku življenja, zaupanja in hvaležnosti. Mimogrede, ali ste že kdaj pozorno prebrali besedo zaupanje? V njej se namreč skriva upanje!

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.