Košarica

V košarici ni izdelkov.

Vse je relativno

V času Božično – novoletnih praznikov zasledim kar precej nerganja in pritoževanja nad petardami in ostalimi pirotehničnimi sredstvi. Zavedam se, da to nepričakovano in precej glasno pokanje prestraši, ne samo ljudi, temveč tudi domače živali. Slednje še bolj zaznavajo moč »pokanja«, saj slišijo boljše kot ljudje in občutijo širši zvočni spekter.

Vrnimo se k ljudem … Dejansko je tole »nerganje« nad pokanjem relativno. Človek, ki ne sliši, bi bil najbolj srečen človek na svetu, če bi lahko slišal vso to glasno glasbo, pokanje petard in zvok ognjemeta.

Spet drugi se poleti pritožujejo nad močnim soncem in se trudijo s sončnimi očali »skriti« svoje oči pred svetlobo. Slepi pa bi bili najbolj radostni, če bi lahko videli to svetlobo in zagotovo ne bi niti za trenutek razmišljali o uporabi sončnih očal. In vsaka stvar, ki bi jo videli bi bila za njih čudež.

V sodobnem času ljudje vse manj hodijo in če je potrebno v trgovskem centru parkirati malo dlje kot običajno, je že cel »halo«, žalost in pritoževanje, ker morajo prehoditi tako »doolgo« pot do vhoda. Tisti, ki sedi na invalidskem vozičku pa bi zagotovo kar žarel o sreče in bi z največjim veseljem prehodil tudi en kilometer, če bi bilo potrebno.

To, kar je za nekoga izguba, je za drugega dobiček oz. priložnost za zaslužek. Tako npr. stare in obrabljene knjige v antikvariatu najdejo nove lastnike. Ko se nekomu pokvari avto na cesti je to za avto-vlečno službo »kruh«. Ko imamo zobobol in gremo k zobozdravniku je to zanj darilo – nova stranka je prišla.

In nauk za danes … Zapomni si, da naslednjič, ko se boš nad nečim pritoževal, da so zagotovo na tem planetu ljudje, ki bi bili najbolj srečni, da lahko storijo to, nad čemer se ti pritožuješ. Vse malo prej omenjene situacije so čudovite priložnosti za izražanje hvaležnosti, namesto za nerganje in pritoževanje.

Torej … Hvala, ker lahko _________________________. (sam izpolni)

S tem boš zagotovo dvignil svojo vibracijo in izboljšal razpoloženje. 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.