Košarica

V košarici ni izdelkov.

Reci življenju DA!

Sam ne zahajam ravno pogosto v kino, saj filme, ki si jih ogledam, izbiram na način, da si ogledam res le tiste najboljše, v smislu sprostitve, in da me nasmejijo, me napolnijo s pozitivno energijo ter z radostjo in ljubeznijo. Ni mi do tega, da bi na velikem filmskem platnu spremljal takšen ali drugačen »masaker«, saj se zavedam, da vsi ti prizori podzavestno vplivajo na človeka in njegovo obnašanje.

Pravzaprav v življenju še nikoli nisem šel dvakrat gledat kakšnega filma v kino, vse do nedavnega. Pred štirinajstimi dnevi sem si šel ogledat film Reci DA, v katerem igra Jim Carrey, kar dvakrat v enem tednu, saj me je film tako zelo navdušil. Sporočilo filma je zelo preprosto – da je v življenju potrebno večkrat reči DA stvarem, priložnostim in ljudem, ki nam prihajajo na pot.

Pogosto si ne upamo reči DA zato, ker nas je strah, kaj se bo zgodilo, če neki priložnosti, človeku ali situaciji rečemo DA, spet drugič pa se sprašujemo, kaj si bodo drugi ljudje mislili o nas. Skratka – srečujemo se svojimi dvomi, strahovi, omejitvami, prepričanji …, in le-ti pridejo na plano v vsej svoji mogočnosti ravno v takšnih »stresnih« situacijah, ko nas nekdo nekaj vpraša, nam nekaj ponudi, ali pa nas nekam povabi.

Situacijo lahko obrnemo – včasih nas je tudi strah nekaj vprašati določeno osebo, ker nas je pač strah zavrnitve, v smislu: kaj pa če druga oseba reče NE, kaj če druga oseba ne bo sprejela mojega povabila, kaj če me bo zasmehovala, kaj če …. (sami izpolnite).

Vprašanje za vas, drage bralke in bralci članka: »Ali si upate večkrat v življenju reči DA! ljudem, stvarem, situacijam in priložnostim, ki vam prihajajo na pot?« Če DA, odlično, če NE, zakaj je temu tako? Česa vas je strah? Kaj vas omejuje?

Če v življenju sledimo svojemu življenjskemu poslanstvu in rečemo DA svojemu srcu in srčnim željam, takrat je dobesedno mogoče vse – čudeži se vsakodnevno dogajajo, priložnosti prihajajo, in življenje se nam odvija na način, kot si sami želimo.

Želim vas navdihniti, da bi si večkrat upali reči DA! vsemu, kar vam prihaja na pot v življenju, zato vas po eni strani vabim, da naslednjič, ko boste spet »sramežljivo« nekomu rekli NE, mu rajši rečete DA in se tako pripravite na novo pustolovščino v življenju. En sam samcat DA vam lahko temeljito spremeni in obrne življenje, veliko bolj kot si mislimo ali si upamo priznati.

Pravzaprav se vse odločitve, velike in male, sprejemajo na preprosti podlagi – DA ali NE. Ko s tega zornega kota pogledamo na življenje, je vse skupaj izjemno preprosto. Oglejmo si nekaj situacij …

  1. Nekdo nas je povabil na zmenek ali večerjo.
  2. Dobili smo telefonski klic prijatelja, ki nas je povabil na zanimiv izlet.
  3. Partner nas je zaprosil za roko.
  4. V službi so nam ponudili napredovanje.
  5. Spoznali smo nekoga, ki nam je všeč in simpatičen.
  6. Poslovna stranka nam je ponudila sodelovanje.
  7. Želimo nekaj storiti ali nekam iti, kamor si že zelo dolgo želimo.

Vse zgoraj omenjene situacije so z določenimi odgovori DA / NE nas osebno pripeljale do situacije, v kateri se sedaj nahajamo. En DA več ali en NE manj, ali pa obratno – en NE več in en DA manj – bi nas pripeljal v popolnoma drugačen položaj.

Bomo celo življenje »čakali«, da se bo nekaj v našem življenju »spremenilo«, zgodilo, vzpostavilo … , ali pa bomo preprosto rekli življenju DA in začeli ustvarjati svoj svet resničnosti? Odločitev je kot vedno – naša!

Kot že veste, je moje življenjsko poslanstvo širjenje ljubezni, veselja, svetlobe, radosti, sprejemanja … , skratka širjenje pozitivnih energij. Želim vas navdušiti nad življenjem in nad tem, da bi si večkrat upali reči DA! in tako narediti korak naprej na vaši poti osebnostne in duhovne rasti.

Ravno zato sem danes napisal ta članek v e-mesečniku in vam ga poslal, da si ga preberete, se za trenutek ustavite in razmislite, kje in kako bi lahko večkrat rekli DA v vašem življenju.

Skratka – vse odločitve so v svojem bistvu preproste, le pogum moramo imeti, da se odločimo tako kot čutimo v sebi, in večkrat reči DA, ter seveda, da se naučimo sprejemati »posledice« svojih odločitev. Odločimo se tudi takrat, ko se ne odločimo, kajti tudi to je odločitev, ki ima svoj rezultat.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.