Košarica

V košarici ni izdelkov.

Prihaja leto resnice

Že kar nekaj let imam navado, da ob zaključku leta, na svojem blogu napišem novoletno sporočilo ter bralkam in bralcem bloga voščim vse naj, naj v prihajajočem letu. Vedno se potrudim, da je moje voščilo malo drugačno in da se srčno dotakne ljudi.

Ne vem kaj bi napisal o letu, ki se izteka, saj je bilo slednje izjemno »zanimivo« in polno različnih političnih preobratov, priča smo bili zmanjševanja osnovnih človekovih pravic ter slišali smo mnogo laži, zavajanj in polresnic, vse v imenu »zdravja«.

Če napišem, da se IZTEKA LETO LAŽI in da PRIHAJA LETO RESNICE, sem kar zadel žebljico na glavico. 

Kljub vsemu, kar se dogaja v svetu in pri nas, lahko opažamo, da se ljudje množično prebujajo in slednjega bo v prihajajočem letu še več. Ljudje preprosto ne bodo mogli več »živeti v laži« in zanimala jih bo resnica, resnica in samo resnica, čeprav bo slednja mnoge vrgla na rit in ji ne bodo mogli ali želeli verjeti ter jo sprejeti.

Do sedaj smo različnim avtoritetam vse preveč zaupali in jih malikovali. Prihaja obdobje, ko bo potrebno podvomiti v čisto vse – od medicine do zdravja, od politike do gospodarstva, od šolstva do znanosti. Podrobnosti ne bom omenjal, saj bo že vsak sam prepoznal te resnice, če jih bo seveda hotel.

Leto, ki prihaja bo tudi leto poguma, saj bomo v sebi morali najti vizijo, moč in pogum, da sprejmemo pomembne odločitve za spremembe, ki so v skladu z najvišjo resnico in v dobro celotnega človeštva. Za vsako spremembo je vedno potreben pogum in slednjega bomo v prihajajočem letu še kako potrebovali.

Pogum in notranja moč nas bosta usmerili na pravo pot, ko bomo prisluhnili sebi, svoji intuiciji, svojemu srcu in svoji duši. Ne bomo več prisluhnili množičnim medijem temveč samemu sebi, svoji notranji modrosti, svojemu notranjemu vodniku.

Postali bomo bolj človeški, sočutni in ljubeči, saj se bomo iz preizkušenj, ki so in še sledijo, naučili, da je pomembno, da smo človek človeku človek in da smo kot človeštvo enost in ne razdvojenost.

Tudi na področju zdravja bodo premiki … Ne vem kdo je to že napisal, da se bo človek prihodnosti zdravil sam, s pomočjo kvantne in energijske medicine, a mislim, da je v tem zrno resnice. Človek prihodnosti bo izkoristil svoje samozdravilne sposobnosti, se povezoval s čisto zavestjo in tako zdravil samega sebe, svoje telo in svoje travme.

Nikoli in res nikoli ne smemo pozabiti, da imamo večjo samozdravilno moč, kot pa nas prepričujejo množični mediji, politiki, zdravniki in farmacija. Naučeni in programirani smo tako, da je vedno nekaj »zunaj« nas, kar je močnejše kot tisto, kar je znotraj nas. Če se bo človek naučil in zmogel povezati s svojo notranjo močjo, modrostjo in vsevednostjo, potem bodo »vladarji sveta« izgubili svojo moč, saj njihova moč izvira iz strahu.

Ko spoznamo resnico, takrat strah nima več svoje moči. Obrat vase, kjer ni zunanjih trobil strahu, nemoči in nezaupanja, nas pripelje v naš center moči in začnemo bolj verjeti vase.

Ne glede kaj nam govorijo in nam še bodo govorili množični mediji, ne bojmo se objeti sočloveka se ga dotakniti, se mu približati in se mu nasmehniti. Strah je namenjen razdvajanju, ljubezen je namenjena povezovanju in ko smo skupaj povezani v srcu, takrat smo kot človeštvo nepremagljivi.

prihaja-leto-resnice

V iztekajočem se letu sem na svojem blogu večkrat napisal, da bodimo človek človeku človek. Nekateri so razumeli pomen teh besed, drugi ne. Meni osebno se zdi to, da smo človek človeku človek izjemno pomembno, saj na tak način prestopimo iz območja strahu v območje zaupanja, radosti, sočutja in ljubezni.

Paulo Coelho v svoji brezčasni uspešnici Alkimist pravi o ljubezni in spremembi: »Ostati večno enak kakor puščava, ni Ljubezen. Prav tako ni Ljubezen vihrati po svetu, kakor to dela veter, ali opazovati od daleč, kakor delaš ti, Sonce. Ljubezen je sila, ki Dušo sveta spreminja in jo izboljšuje. Ko sem se prvič potopil vanjo, se mi je zdela popolna. Kasneje sem spoznal, da je odsev vseh bitij in da v sebi bije vojne in se predaja strastem. Dušo sveta hranimo mi sami. Zemlja, na kateri živimo, bo slabša ali boljša le toliko, kolikor bomo mi slabši ali boljši. In tu nastopi moč Ljubezni. Zakaj, če ljubimo, si zmeraj želimo biti boljši, kakor smo.«

Naj bo tvoje leto 2021 ljubeče, radostno, nasmejano, iskreno, strastno, zdravo, uspešno in poguma polno! 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.