Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Odpuščanje, ključ do sreče

Leta 2003 so izvedli naslednji poskus. Po vsem svetu je 7.000 ljudi (kar predstavlja približno kvadratni koren 1% celotne svetovne populacije) istočasno izvajalo TM (transcendentalno meditacijo). Rezultati, ki so jih dobili znanstveniki, so bili presenetljivi.

V času prakticiranja meditacije so ugotovili, da je v svetu prišlo do 72% zmanjšanja nasilja, terorizma, smrti, nezgod … Skratka, trend »slabih stvari« se je obrnil v pozitivno smer. Zakaj? Kako je to mogoče?

Po Greggu Bradenu je potrebno za to, da pride v svetu do spremembe, da je na določeni vibraciji kvadratni koren 1% celotne populacije. To je minimum, ki je potreben, da se določen proces začne. Ali če povzamem ključ št. 16 iz Božanske matrike, ki pravi: »Minimalno število ljudi, ki morajo biti vključeni v »začetek« spremembe v zavesti, je kvadratni koren 1% celotne populacije.«

Te meditacije so trajale le določeno časovno obdobje, in ko so meditanti sinhrono prenehali s skupinsko TM, so se trendi »nasilja« vrnili v običajne tirnice. To je še ena potrditev, da je delo na sebi, čiščenje (Ho’oponopono) doživljenjski projekt, ki se nikoli ne konča. Čim prenehamo z delom na sebi (meditacija, Ho’oponopono …) se stvari vrnejo v običajne tirnice in vrtimo se v krogu.

S tem dobimo znanstveno potrditev starodavnega hermetičnega zakona, da je vse znotraj nas in da je mir v svetu odvisen od miru v ljudeh samih. Raziskave že od leta 1972 (prvi poskus z meditanti TM) potrjujejo, da ko majhen odstotek populacije doseže mir v sebi samih, se ta mir odraža v svetu okoli njih.

Ste že kdaj slišali za Zakon enega? Le-ta pravi, da v odpuščanju leži zaustavitev kolesa karme. S tem ko se naučimo odpuščati, kolo karme zaustavi premikanje, ko doseže svoj vrh, in ni se nam potrebno zopet soočiti s temno nočjo duše. Ali kot pravi David Wilcock: »Vesolje je tukaj, da nas nauči ljubezni in odpuščanja.«

S krivdo se vse preveč obremenjujemo in nas je strah prihodnosti. Če zmoremo iti preko tega strahu pred prihodnostjo in zaživimo tukaj in zdaj, se začne dogajati to, da se prebujamo za ljubezen, ki je prisotna v tem trenutku. Odpuščanje je končni ključ, kateremu se je potrebno približati.

Še ena starodavna resnica, na katero pogosto pozabimo, je: »Svet je naše zrcalo.« Če želimo spremeniti svet, je potrebno, da spremenimo sebe in prevzamemo 100% odgovornost. Preizkusil in raziskal sem mnogo sistemov, kako prečistiti podzavestne spomine in biti v stiku z Božanskim, vendar bolj enostavnega in vsestransko uporabnega, kot je Ho’oponopono nisem našel.

Kaj pravzaprav pomeni beseda Ho’oponopono?

HO’O – narediti
PONO – dobro
PONO – dobro

Skupaj to pomeni NAREDITI DOBRO, DOBRO … ali z drugimi besedami … obe strani (+ in -), naredimo dobre. Največja zanka je, da se »borimo« z nečim zunaj nas. Preden se pozdravimo (pa karkoli to že pomeni in razumemo pod tem), moramo naprej oprostiti sebi.

Če si ne oprostimo, še vedno »hranimo« določen problem in postanemo to, »proti« čemur se borimo. Ne moremo spremeniti države, vlade, bančnega sistema, tajnih društev … itd. itd. temveč lahko spremenimo le sebe. Kot se vidi na primeru meditantov TM – ko je bil mir v njih, je bil tudi večji mir v svetu.

Ali z drugimi besedami – mi smo odgovorni zase in nihče ne more spremeniti nas ali narediti določenega dela za nas, razen mi samim sebi. 7.000 meditantov TM je povzročilo 72%-no zmanjšanje nasilja v svetu. Za hip si zamislimo, kaj bi lahko naredilo 7.000 ljudi, ki bi vsakodnevno prakticiralo Ho’oponopono? Vau, mogočna misel, kajne?

Največ, kar lahko naredimo, da bi ozdravili planet, je to, da ozdravimo sebe, kajti nemir, neusklajenost, strah znotraj nas, ustvarja vse to v našem zunanjem svetu. Tako nocojšnji članek zaključujem z očiščevalnimi besedami: »Rad te imam. Žal mi je. Prosim, odpusti mi. Hvala.«

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.