Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Novoletne želje

Leto 2001 se počasi izteka. Ste se že kaj vprašali, koliko želja, strahov, sanj in upov, ki ste jih imeli v letošnjem letu se vam je uresničilo. Čas Božičnih praznikov je kot nalašč za pregled uspehov a tudi neuspehov letošnjega leta. Tudi jaz si vsak konec leta postavim cilje za prihodnje leto, ter pregledam kaj vse se mi je zgodilo in se mi uresničilo v tem letu.

Novo leto je čas, ko eden drugemu izrekamo najboljše želje, vsakomur želimo obilo zdravja, sreče, uspehov … Seznam, kaj vse lahko želimo drug drugemu je neskončen. Vendar moja Božično – Novoletna voščilnica, vam dragi bralci ne bo povsem običajna. Vsakdo lahko vošči zdravo, srečno in uspešno Novo leto, ter vesele Božične praznike. Toda resnične želje, resnična dobra dejanja, ki si jih zaželimo eden drugemu, pridejo do izraza šele, ko jih v prihodnjem letu tudi udejanimo.

Ste že kdaj storili neznancu nekaj kar sploh ni pričakoval od vas, seveda ne da bi pričakovali od njega kakršnokoli povračilo … Pač storili ste dobro delo, zaradi občutka, da ste pač nekomu na nesebičen in preprost način pomagali. Ljudje si ob Novem letu in Božiču obljubimo čuda stvari, in kar je najbolj zanimivo … ko pride tako pričakovano Novo leto, pa so vse dobre želje in načrti že skorajda pozabljeni. Zopet eni in isti monotoni sedanjik. Žalostno je, da velikokrat pozabimo na vse dobre želje, ki smo si jih eden drugemu izrekli.

In kakšne so moje želje vam dragi bralci, ki sedaj berete tole Božično – Novoletno voščilnico? Želim vam, da bi spoznali, da življenje ni nekaj statičnega in da bi v njem začutili življenski utrip in radost. Da bi spoznali, da je vsak trenutek pomemben in da bi živeli za te trenutke, kajti: Nikoli več ne bo tega trenutka – zato moram iz tega dne narediti kar največ morem. Nikoli več ne bo še enega mene – zato moram iz sebe narediti kar največ.

V Novem letu vam želim, da bi spoznali, kaj si v življenju sploh želite, da bi (če še niste) odkrili svoje poslanstvo, svoj namen. Da bi si postavili cilje (če jih se nimate) in da bi vam jih tudi uspelo vse uresničiti, kljub številnim preprekam, ki jih boste doživeli na svoji poti do sreče in uspeha. Toda kdo je dejal, da bo pot lahka? Želim vam, da bi v življenju lahko premagali in rešili vse težave, s katerimi se boste srečevali.

Spoznati morate, da je življenje vaš učitelj, težave pa so stopnice na poti vašega uspeha. Takrat, ko vam bo najtežje, ko boste prebrodili krizo, ko boste prišli zopet na zeleno vejo, takrat boste postali boljši do sebe in do drugih. Kajti naučili se boste ceniti tako svoje dosežke, kot tudi dosežke drugih. Ljudje pravijo, da je sreča cilj … toda temu ni tako. Sreča ni cilj, sreča je pot. Naj vam naslednja zgodba pomaga razumeti, da sta vaša sreča in vaš uspeh odvisna od vas samih.

Legenda pravi, da je na vrhu hriba nad Benetkami živel starec, ki je znal odgovoriti na vsako vprašanje, ki bi mu ga kdorkoli zastavil. Dva vaška fanta, sta se odločila, da se ponorčujeta iz starca, zato sta ujela majhno ptico in se napotila proti njegovemu domu. Eden od fantov, je držal ptico v rokah in vprašal starca ali je ptica živa ali ne. Starec je brez oklevanja dejal: “Sin, če ti rečem, da je ptica živa, boš stisnil roko in jo stisnil do smrti, če pa rečem, da je mrtva, boš razprl roko, in bo odletela. Vidiš v tvojih rokah je življenje in smrt.”

V Novem letu vam želim predvsem veliko ljubezni. Ljubezen je zdravilo za vse tegobe in krivice, skrbi in žalosti ter je nesmrtni tok energije, ki krepi, njen večni cilj pa je življenje. Cenite ljubezen, ki ste jo deležni, kajti ta se utegne ohraniti še dolgo po tem, ko vas bo zdravje zapustilo. Nekoč bo prišel čas, ko se boste ozirali nazaj po svojem življenju in takrat boste spoznali, da so bili trenutki, ko ste res živeli, trenutki, ko ste živeli v imenu ljubezni. Zato – veliko ljubezni v Novem letu!

Avtor članka: Robert Goreta, objavljeno v reviji NAŠA ŽENA, decembra 2001

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.