Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kaj počneš s svojo opremo?

Danes sem razmišljal o življenju in njegovih skrivnostih, o zakonitostih Vesolja in predvsem o »opremi«, ki jo vsak od nas dobi od Stvarnika, ko pride na ta svet. Dejansko pridemo v to dimenzijo bivanja brez kakršnihkoli materialnih dobrin, brez obleke, brez čevljev … Kje se potem naredi »razlika«, da je nekdo uspešen, drugi ne? Zakaj je nekdo »večni talent« ali »neizkoriščen potencial«, spet drugi pa z manj talenta in z manj sposobnostmi uspe?

Uspeh v življenju je relativen, saj ga vsak posameznik pojmuje drugače in ga vidi iz svojega zornega kota, iz svoje perspektive. Ne bom se poglabljal v to, kaj pomeni uspeh, temveč bolj v to, kaj naredi »razliko« v življenju med osebama A in B?

Neville Goddard je nekoč zelo lepo povedal: »Če boste iskali opravičila za vaš neuspeh, jih boste vedno našli, kajti vedno najdete to, kar iščete. Če iščete izgovor za neuspeh, ga boste našli v zvezdah, v številkah, v skodelici kave … skoraj kjerkoli.«

Če torej misliš, da nisi rojen pod srečno zvezdo, potem je to tvoja resnica in Vesolje se bo odzvalo v skladu s tem. Če misliš, da nimaš pravih številk v rojstnem datumu ali imenu, tudi prav, tvoje prepričanje se bo odražalo v življenju. Lahko tudi prerokuješ iz kave in spet boš našel enako – prepričanje, ki obvladuje tvoje življenje.

Kje je torej ta razlika? Odgovor je zelo preprost – v človeku samem, v njegovem umu, v njegovem srcu … in seveda tudi v njegovih prepričanjih. Ne gre za karmo, nesrečne zvezde, napačne številke in podobne zadeve, temveč za to, o čemer je človek zavestno ali podzavestno prepričan o sebi, kako vidi sebe, kaj misli, da si zasluži ali si ne zasluži.

Včasih vidim, da nekateri Slovenci izjemno »povzdigujejo« vse, kar je tuje. In potem ti nekdo pove: »Veš, iz Amerike je prišel moj mentor, moj guru. Oh, kako čudovit človek je, to je oseba, ki jo moraš spoznati. Res je oh in sploh, zvezda med zvezdami. Kralj vseh kraljev … itd. itd.« In potem ga vprašam: »Kdo pa si ti? Zakaj pa sebe daješ v nič? Zakaj misliš, da si manj vreden od tistega »super uspešnega« Američana, Angleža, Francoza ali karkoli pač že je po narodnosti?«

Wallace D. Wattles v prvi vrstici povzetka svoje knjige Znanost bogatenja pravi takole: »Obstaja misleča prasnov, iz katere so nastale vse stvari in s katero so v njenem izvirnem stanju prežeti, prepojeni in izpolnjeni medprostori vesolja.« Torej sva, glede na malo prej povedano Wattlesovo misel, jaz in ti narejena iz iste originalne prasnovi in med nama ni razlike v »kvaliteti izdelave«, kot tudi ni razlike v tem, kdo je bolj ali manj vreden. Z Božje perspektive sva si oba enakovredna, le um oz. ego (pa ne jogurt, da se razumemo) naredi tisto razliko »O, moj Bog, kako … je ta … oseba … čudooovitaaaa.«

Čudoviti sta obe osebi, le da se ta Američan, Francoz, Anglež itd. tega zelo dobro zaveda in deluje na določen način, ki mu je v življenju prinesel uspeh. Ima pravo, zdravo prepričanje o sebi in dobro samopodobo, čeprav bi ga novodobni »duhovnež« zlahka označil za egoista.

Če sva torej jaz in ti narejena iz iste originalne prasnovi, si oba zasluživa najboljše od najboljšega od Vesolja, ki nama bo to dostavilo. In Vesolje nama bo dostavilo točno to, kar si midva zavestno oz. podzavestno misliva, da si zasluživa. Stvarstvo funkcionira vedno v skladu z našimi (pod)zavestnimi prepričanji.

Skratka, ko se rodimo, pridemo na ta svet vsi z enako opremo (glej spodnjo pesem). Prišel je čas, da to Božjo opremo začnemo uporabljati v vsej polnosti. Ta Božja oprema je moč tvoje domišljijeiskrenost tvojega srca in življenje po prepričanjih Najvišjega. Tu se začnejo uspeh, ljubezen, zdravje, sreča … vse je v tebi … in začni to uporabljati – zdaj!

Edgar A. Guest: OPREMA

Ste že ugotovili, da imate prav vse, kar imajo največji možje,
dve roki, dve dlani, dve nogi, dvoje oči
in možgane, ki jih uporabljate, če ste pametni.
S to opremo so vsi začeli z dna in si rekli: “Uspelo mi bo!”

Poglejte jih, modre in velike, jedo z navadnih krožnikov, uporabljajo
podobne vilice in nože, s podobnimi vezalkami si zavezujejo čevlje.
Svet pravi, da so pogumni in pametni, vendar imate vi vse to,
kar so imeli oni, ko so bili na začetku.

Z opremo, ki jo imaš na voljo, lahko dosežeš cilj, ki si ga boš zadal.
Imaš roke, noge in možgane.
Ljudje, ki so uspeli, niso imeli na začetku prav nič več.

Ti si ovira samemu sebi, ti sam si moraš izboriti mesto,
vedeti moraš, kam greš, koliko se boš učil, poznati moraš resnico.
Bog ti je dal opremo za življenje, vendar je presojo, kaj želiš biti, prepustil tebi.

Pogum mora priti iz notranjosti, človek si mora zmage želeti.
Rodili ste se z vsem tistim, kar so imeli tudi veliki,
vsi začnemo svoje življenje z enako opremo.
Postavite se zase in recite: “Uspelo mi bo!”

Želim ti obilo uspeha na poti spreminjanja tvojih prepričanj in obilje vsega dobrega!

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.