Košarica

V košarici ni izdelkov.

Komunikacija, ki poteka brez besed

Prebral sem, da smo pred davnimi časi ljudje doživljali stvari precej drugače in komunicirali na načine, ki jih v današnjem sodobnem svetu začenja razumeti le peščica ljudi.

Tako npr. nekatera še danes živeča starodavna ljudstva npr. Maori iz Nove Zelandije, v svojih “meditacijah” vidijo prek prostranih širjav vse do Amerike.

Na ta način komunicirajo z Indijanci Hopi, ko se dogovarjajo za skupna srečanja, na katerih izmenjujejo svoje prerokbe. Dogovori med njimi so sklenjeni, ne da bi si poslali eno samo “tehnološko” sporočilo.

Na Havajih se pripadniki ljudstva Kahuna povežejo z Materjo Zemljo, ko poizvedujejo po nahajališčih rib, da bi nahranili svoje ljudi. Valoviti beli oblaki na modrem nebu tedaj prevzamejo obliko človeške roke, ki pokaže v smer, kjer je obilica rib.

V visoki gorski dolini, globoko v kolumbijskem gorstvu Sierre Nevade v Južni Ameriki živi ljudstvo, ki pozna jezik brez besed. Ta jezik prihaja iz svetega prostora znotraj njihovih src.

Prepričan sem, da imamo vsi ljudje v sebi takšne sposobnosti, kot si lahko prebral-a malo prej, le odkriti in razviti jih moramo ter uporabiti v svoje in drugo najvišje dobro.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.