Košarica

V košarici ni izdelkov.

Čarobni svet lahkega življenja

Nekateri ljudje se v svojem življenju zelo trudijo doseči uspeh, srečo, blagostanje, veselje … A kljub trudu se jim vse to nekako izmika, medtem ko se pri drugih zdi, kot da jim vse pride naproti na lahek način. Uspeh, obilje, radost, sreča so stalnica v njihovem življenju. Ti ljudje v pravem trenutku dajo vse od sebe in še sami si ne znajo “logično” razložiti, kako je mogoče, da jim vse uspe, saj si za cilj sploh niso tako zelo prizadevali.

Morda vam bo, ko boste prebrali današnji članek o lahkem življenju, postalo bolj jasno, kaj sploh pomeni čarobni svet lahkega življenja. Tudi sam sem doživel trenutke, ko sem si izredno prizadeval, da bi mi določena stvar zelo uspela, vendar rezultati niso bili sorazmerni z napori. Že pred letom in pol mi je prišla pod roke izjemno zanimiva knjiga SKRIVNOST LAHKEGA ŽIVLJENJA, katere napotki so se mi zdeli malo “za lase privlečeni”.

A tako je bilo le v prvem trenutku, ko sem na hitro preletel knjigo. Bolj ko sem jo bral, bolj ko sem se poglabljal vanjo, vse bolj me je privlačila in na koncu sem se odločil, da napotke, ki so se mi sprva zdeli “nesmiselni”, preizkusim tudi v svojem življenju. In test se je začel … Rezultati, ki sem jih doživel, so me presenetili in spodbudili, da sem filozofijo lahkega življenja začel vsakodnevno uporabljati.

Kako deluje lahko življenje? Vsi vemo, da je naš um sestavljen iz zavesti, podzavesti in nadzavesti. Večinoma smo se naučili uporabljati zavest, le redko pa prosimo za pomoč podzavest oz. nadzavest. Slednji sta brezmejni zakladnici, ki se skrivata v nas samih, a jima vse prevečkrat ne zaupamo in jima ne znamo prisluhniti. Naš notranji stroj za uspeh, kot pravi avtor James T. Mangan, poženemo s pomočjo določenih gesel, katerih pomen je nedoločen, toda podzavest je še kako dojemljiva za te napotke oz. ta gesla.

Prvo geslo, ki ga lahko uporabimo, je SKUPAJ. Da, prav ste prebrali – SKUPAJ. In kaj naj bi pomenilo SKUPAJ? To je univerzalno geslo, ki nam pomaga v vseh situacijah in je neke vrste “nadgeslo” za celotno tovarno, skrito v nas samih. Poznamo še veliko drugih in učinkovitih gesel, toda SKUPAJ je edino, po katerem lahko posežemo kjerkoli in kadarkoli, še posebej, če se ne spomnimo ostalih gesel. Včasih tudi sam ne vem, po katerem geslu bi bilo v določeni situaciji najbolj primerno poseči, zato uporabim SKUPAJ. Verjeli ali ne – deluje!

Na začetku uvajanja v lahko življenje sem uporabljal predvsem SKUPAJ, kasneje pa sem ugotovil, da so v določenih situacijah še bolj učinkovita specifična gesla, kot npr. PRIDOBI, IZNIČI in PRILAGODI. O vseh treh vam bom spregovoril v nadaljevanju.

Geslo PRIDOBI je koristno takrat, ko iščemo kakšno stvar, npr. založene ključe, kakšno knjigo, očala za branje ali tudi parkirne prostore. S pomočjo gesla PRIDOBI vedno dobim parkirno mesto, pa če je parkirišče še tako zasedeno. Preden se odpravim v določeno smer, kjer bom parkiral avto, si v mislih (ali pa naglas) ponavljam PRIDOBI. Parkirno mesto vedno najdem, sopotnik v avtu pa se čudi, kako je to mogoče. O iskanju parkirnih mest sem pisal tudi v knjigi ŽIVLJENJSKI DIAMANT in bralci so mi že potrdili, da omenjena metoda 100-odstotno deluje.

Naslednje geslo je IZNIČI. Morda imate pri sebi kakšne slabe oz. negativne misli, strahove in vas je morda strah, da vas bodo okradli ali pretepli. Skratka, gojite negativne misli, polne strahov. V tem primeru lahko posežete po geslu IZNIČI, ki vam bo pomagalo preseči negativne misli in strahove. Če se kdaj v moje misli prikradejo kakšna negativna pričakovanja ali dvomi, potem si rečem IZNIČI. Nekoč me je bilo strah, kako mi bo uspelo izvesti določeno predavanje in ali bo publiki moje izvajanje všeč. Dejal sem si IZNIČI in moji strahovi so izginili, nadomestile pa so jih misli zaupanja in hvaležnosti. Da celotno zgodbo skrajšam – predavanje je odlično uspelo!

Naslednje geslo, ki mi velikokrat koristi, je geslo PRILAGODI. Se vam je že kdaj zgodilo, da ste morali sami dvigniti težko breme? Ste se že kdaj peljali v gore z avtomobilom ali pa poleteli z letalom in ste potem čutili pritisk v ušesih? Omenjeno geslo PRILAGODI mi pomaga ravno v takšnih situacijah. Pred dviganjem težkega bremena si izrečem to geslo in telo se avtomatično prilagodi dvigovanju težkih bremen. Ko se vozim z avtom in začutim pritisk v ušesih, si rečem PRILAGODI – prej kot v minuti se sprosti napetost in spet odlično slišim.

Morda se vam bodo omenjena gesla zdela “čudna” in za lase privlečena, toda vedite – delujejo in tudi vi jih lahko preizkusite v svojem življenju. Z veseljem pričakujem poročila o tem, kako so vam omenjena gesla olajšala življenje.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.