Košarica

V košarici ni izdelkov.

Ko ne iščeš, najdeš!

Pri iskanju partnerja se je že nič kolikokrat izkazalo, da največ “najdemo” takrat, ko ne iščemo. Zdi se kot paradoks, vendar ta princip deluje. Zakaj? Ker nismo navezani na rezultat in smo sami v stanju ljubezni. Ko smo sami v stanju ljubezni se okoli nas začenjajo dogajati večji in manjši čudeži.

Med branjem predavanj Nevilla Goddarda sem naletel tudi na njegovo naslednjo misel, ki potrjuje to, kar sem malo prej povedal, da takrat, ko ne iščeš, najdeš:

Torej, povem vam, neporočene gospe, če se želite poročiti, naredite to tako. In on bo prišel od nikoder. Vam ni treba iti nikamor ali si kupiti kogarkoli ali poskušati spoznati pravo osebo. Običajno, ko poskušate najti ali spoznati nekoga, je on vedno napačna izbira. Torej, nehajte iskati. Tisti, ki iščejo ljubezen, samo manifestirajo svojo lastno neljubezen. In neljubezen nikoli ne najde ljubezen. Samo ljubeča oseba najde ljubezen in ni je treba iskati. Torej, zaljubiš se. Tega vam ni treba iskati; saj jih sami pritegnete. Prišli bodo do vas.

Razmisli o tem in ta nasvet uporabi tudi ti pri “iskanju” partnerja.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.