Košarica

V košarici ni izdelkov.

Bodi to, kar si

Si upamo biti to kar smo, ne glede na to, kar nam pravi okolica in s kakršnokoli »težavo«, »hibo« ali »boleznijo« se srečujemo? Sledimo svojim notranjih vzgibom oz. svoji duši?

V knjigi Transurfing realnosti (2. del) sem zasledil naslednjo zanimivo in navdihujočo življenjsko zgodbo, ki zelo lepo ilustrira kaj se zgodi, ko določenim svojim »hibam« ne posvečamo več pozornosti, jim znižamo pomembnost in se osredotočimo na kvalitete svoje duše.

Znan francoski umetnik Henri de Tuolouse – Lautrec si je v otroštvu zlomil obe nogi in ostal invalid za celo življenje, saj se mu nogi zaradi genetske napake (dandanes je to poznano kot Toulouse-Lautrecov sindrom) nista pravilno zarasli.

Ko je Lautrec odraščal, je zaradi svoje hibe zelo trpel. Z leti je njegova fizična pomanjkljivost postajala očitnejša in Lautrec je vedno bolj trpel. Na koncu je njegova obremenjenost prešla  vse meje in moral se je sprijazniti z neizbežnim.

V določenem trenutku mu je postalo vseeno in začel je živeti. Tako se je odpovedal pomembnosti in se je njegov diapozitiv razblinil in Lautrecu se je nasmehnila sreča. Zelo priljubljen je bil pri ženskah, da tega, kako bleščeče je izrabil svoj talent, niti ne omenjamo.

Med drugim je bil tudi eden od ustanoviteljev znamenitega pariškega kabareta »Moulin Rouge«. Ženske so ga oboževale in verjetno ni potrebno poudarjati, da ne le zaradi njegovih slik.

Skrivnost privlačnosti se ne skriva v zunanjem videzu, temveč v našem »nevidnem« bistvu – energiji duše in srca. Največje uspehe v življenju dosegajo ljudje, ki si upajo biti to, kar so in izrazijo svojo edinstvenost, genialnost in drugačnost, ne glede na to kaj jim pravi okolica.

In za konec še enkrat vprašanje: »Si upam biti, to kar sem in si upam življenju reči DA, čeprav mi vsi ostali pravijo NE?«

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.