Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kako stvari (ali karkoli drugega) prikličemo v obstoj?

Ko strastno verjamemo v nekaj, kar še ne obstaja, to ustvarimo.

Nikos Kazantzakis

Sinhronosti nam v naših življenjih pokažejo marsikateri odgovor, ki ga iščemo. Tako lahko iz dveh, popolnoma različnih virov dobimo isto misel, sliko, idejo ali informacijo.

Misel, ki si jo lahko preberete na zgornji sliki, sem dobil v svoj e-poštni predal pred dobrimi desetimi dnevi. Ker je bila v angleščini sem jo prevedel in jo poslal še v lekturo oz. pregled prijateljici. Imel sem kar nekaj drugih obveznosti, tako da preprosto ni bilo časa, da objavim misel na svojem blogu.

Do sobote … ko sem »naključno« odprl neko novo knjigo v knjigarni in tam našel isto misel, ki je dospela v moj e-poštni predal. Včasih res rabiš en velik »aha«, preden prepoznaš sporočila vesolja.

Zgornja misel je sicer preprosta, a z globokim sporočilom, da s svojimi mislimi ustvarjamo svojo resničnost in da tisto, na kar se osredotočamo in strastno verjamemo prikličemo v svoj obstoj. Spoznanje, da z mislimi (so)ustvarjamo, najbrž poznamo vsi, le sem ter tja potrebujemo še kakšen mogočen opomnik, da se spomnimo na to brezčasno resnico.

Vprašanje zate: »O čem boš razmišljal-a danes in v katere svoje misli boš vnesel-a strast?«

Ni ti potrebno odgovoriti na blogu, le sam-a pri sebi si odgovori.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.