Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kaj je tvoj božanski namen?

Na tem svetu izkušenj smo z božanskim namenom: da bi spoznali domišljijo.

Neville Goddard

O božanskemu namenu, življenjskemu poslanstvu, sanjah in vizijah je bilo napisanih že mnogo člankov, knjig in pesmi. Vsak ima svojo “filozofijo” oz. pogled kaj je božanski namen, zakaj smo na tem planetu, zakaj živimo, delamo in ustvarjamo. Tudi jaz sem veliko raziskoval omenjeno tematiko, si postavljal vprašanja, iskal odgovore …

Dokler nisem pred časom “naključno” našel zgoraj omenjeno misel od Nevilla. In prvo, kar se mi je porodilo ob tem je: “Ali je res tako preprosto? Ali gre res le za to, da razvijemo svojo imaginacijo in skozi le-to izrazimo najboljše v sebi?”

Ob tem mi je na misel prišel tudi moj zapis Salsa, leto dni pozneje, ki sem ga objavil na blogu pred dobrimi štirinajstimi dnevi. Slednji lepo povzema bistvo zgoraj omenjenega božanskega namena. Vprašanje, ki se ob tem poraja je: “Kje so meje človeške domišljije?” Si se ti kdaj vprašal-a o tem? Kakšni odgovori so se ti porodili?

Ne morem mimo naslednjega vprašanja, ki se mi pojavi: “Kaj pa če meja človeške domišljije sploh ni?” Eden od takšnih primerov, ko je človek dosegel nekaj, kar se zdi širši množici praktično nemogoče je Meir Schneider, ki ima od zdravnikov uradno potrdilo, da je bil slep. Slednji v svoji notranjosti nikoli ni nehal sanjati, da bo nekoč videl. In sedaj vidi, vozi avto in uči ljudi, kako si lahko izboljšajo svoj vid. O njem sem že pisal na svojem blogu že leta 2013. 

Tokratno vprašanje, zate, bralca oz. bralko bloga je sledeče: “Kako boš ti uporabil-a svojo moč domišljije (imaginacije) v svojem življenju?”

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.