Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kako gojiti odnose z ljudmi?

Če želite leto sreče, gojite zelenjavo. Če želite deset let sreče, gojite drevje. Če pa želite sto let sreče, potem gojite odnose z ljudmi.

– Harvey MacKay

V včerajšnjem zapisu sem pisal o naših sodobnih “Facebook” odnosih, ko imamo kup Facebook prijateljev, a se kljub temu lahko počutimo osamljene. Kot si si lahko prebral-a v zgornji misli so tvoji odnosi z ljudmi tudi temelj tvoje sreče, saj smo ljudje socialna bitja, ustvarjeni za druženje, pogovore, nasmehe, objeme, dotike, zato da med seboj komuniciramo in si izmenjujemo misli, mnenje in ideje.

Morda te bo kdaj zamikalo, da bi človeka sodil po njegovi “obleki”. Preden postaneš “modni sodnik” bi bilo dobro, da najprej poskusiš začutiti človeka na energijski ravni, šele potem pride na vrsto obleka in ostale materialne posesti.

Naslednja zgodba nazorno ilustrira, kaj se ti lahko zgodi, če sodiš sočloveka zgolj po najnovejših modnih smernicah:

V banko je stopil neugledno oblečen gospod in unovčil ček za manjšo vsoto. Ko je zahteval povračilo parkirnine, kot je bila navada, ga je uslužbenec zavrnil, saj ga je sodil le po videzu in se ni resnično zanimal zanj. Gospod je sam plačal parkirnino, nato pa takoj dvignil milijon dolarjev in jih vložil v konkurenčno banko.

Razmisli o zgornji zgodbi in ne sodi ljudi po videzu, temveč jih poskusi začutiti s srcem. 🙂 To preprosto pravilo “začuti s srcem” si velja zapomniti za navezovanje stikov na vseh področjih v življenju – pri delu, v družini, pri športu, na plesu …

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.