Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Kako smo lahko pozitivno naravnani večino časa?

Naše življenje je odsev naše vibracijske naravnanosti. Ljudje smo živi magnet, in smo … tako kot celotno vesolje … sestavljeni iz vibracij. Naše misli so vibracije, naša čustva so vibracije, naše telo je vibracija. Če bi se vibracije ustavile, bi se celotno vesolje, in z njim mi, dematerializirali in bi prenehali obstajati.

S svojimi fizičnimi očmi vibracij na splošno ne moremo videti, vendar pa jih lahko začutimo. Vsi poznamo občutek, ko smo vstopili v določen prostor in smo vzdušje v njem zaznali bodisi kot pozitivnega, veselega, mirnega in poživljajočega, ali pa … nasprotno … kot negativnega, žalostnega in nemirnega. Tako rečemo, da imajo nekateri kraji dobro »vibracijo«, spet drugi pa slabo.

Ljudje ne zaznavamo le vibracij drugih ljudi, temveč tudi vibracije krajev, predmetov, prostorov, rastlin, živali … V današnjem članku vam bom predal nekaj preprostih načinov, kako lahko vsakodnevno dvignemo svojo vibracijo. S tem ko le-to dvignemo, pritegnemo več pozitivnih ljudi in okoliščin v svoje življenje, in dobesedno postanemo magnet zanje.

Preprosti načini, s katerimi lahko dvignemo svojo vibracijo, so naslednji:

1. Smejmo se pogosto in vsak dan

Smejanje je zelo preprosta in učinkovita tehnika, ki nas v trenutku prestavi na povsem drug nivo bivanja. Spomnimo se na trenutek, ko smo se nečemu iskreno nasmejali. Lahko je bil to nek dogodek, šala, smešna situacija, pesem, film … karkoli. Kako smo se takrat počutili? Ali smo lahko v času, ko se iskreno in radostno smejimo, v negativni vibraciji?

Smejanje nas naredi privlačne, vsak človek rad pogleda drugega človeka, ki je nasmejan, veder in optimističen. Še posebej se o smejanju lahko veliko naučimo od naših otrok. Ko se otroku nasmejimo, nam le-ta vrne nasmeh, enako pa je tudi z odraslimi. Preprosto, ko se nam nekdo nasmehne, ne moremo ostali ravnodušni, in mu nasmeh vrnemo, s tem pa tudi dvignemo svojo točko privlačnosti.

Smeh ima obilo pozitivih vplivov na naše zdravje, telo, um in duha. Smeh med drugim zmanjšuje strah, znižuje krvni pritisk, spodbuja imunski sistem, poraja endorfine, obenem pa je človek, ki se smeji, videti mlajši, saj se nam izboljša tudi fiziologija obraza.

Vprašajmo se: »Kako pogosto se smejimo preko dneva?« Če se nam zdi, da je premalo smeha in nasmehov v našem življenju, potem si lahko za dvig vibracije in več smeha pomagamo z naslednjimi nasveti:

 1. Nasmehnimo se ljudem, ki jih srečamo.
 2. Smejmo se, ko se pogovarjamo po telefonu.
 3. Imejmo navado, da gledamo zabavne in smešne filme (komedije).
 4. Naučimo se nekaj šal in jih povejmo svojim prijateljem in sodelavcem.
 5. Vsako jutro se poglejmo v ogledalo in se nasmehnimo samim sebi.

Skratka, smeh je čudovit način, kako lahko dvignemo svojo vibracijo in s tem točko privlačnosti, saj nas bodo z nasmehom drugače sprejemali tudi drugi ljudje.

2. Ljubimo sebe in ljubimo druge

Ko govorimo o ljubezni, je pogosto prva oseba, ki nam pride na misel, nekdo od naših ljubljenih, se pravi partner, otroci, naši starši, bratje in sestre. A preden lahko začnemo ljubiti druge, moram najprej začeti ljubiti sebe. Drugih oseb ne moremo resnično ljubiti toliko časa, dokler s seboj nismo vzpostavili čudovitega ljubezenskega razmerja.

Povsem enostavno je – ne moremo dati tistega, česar nimamo. Če nismo zadovoljni, ne moremo širiti sreče. Če nimamo modrosti, je ne morem deliti z drugimi. Če se ne ljubimo, ne moremo ljubiti druge osebe. Če nimamo ljubezni do sebe, potem ne moremo priklicati ljubezni. Lahko sicer pritegnemo prijateljstvo, odvisnost, navezanost, odobravanje, toda ne ljubezni.

Velja si zapomniti, da nam nihče ne more dati občutka izpolnjenosti in ljubezni. Tega si lahko damo le sami. Ko znotraj sebe, v svojem srcu in duši, občutimo resnično ljubezen, se naša vibracija dvigne, in določeni ljudje, ki niso več v skladu z našo novo vibracijo, kar »odidejo« iz našega življenja.

Kako lahko vnesemo več ljubezni do sebe in do drugih? V pomoč vam bodo naslednji predlogi:

 1. Odpustimo si vse svoje pretekle napake.
 2. Naredimo seznam 10 stvari, ki jih ljubimo pri sebi.
 3. Bodimo prijazni do sebe, razvajajmo se in si namenimo čas zase.
 4. Negujmo sami sebe tako, kot bi negovali odnos do ljubljene osebe.
 5. Napišimo seznam 10 ljudi, ki jih ljubimo v svojem življenju.
 6. Opominjajmo se na stvari, ki jih ljubimo pri svojem partnerju.
 7. Če je mogoče, si omislimo hišnega ljubljenčka in mu podelimo ljubezen.

Seveda pa se lahko tudi sami spomnite še na kakšen drug pristop, ki bo v vas prebudil ljubezen, in da boste to ljubezen lahko podelili tudi z drugimi.

3. Gibajmo se … in naučimo se nečesa novega

Če želimo, da se bo naša vibracijska točka povečala, potem je potrebno, da tudi same sebe spravimo v gibanje. Namreč, če smo v svojem življenju nekako »zastali« in se ne gibamo, je naša energija zastala, in za večjo privlačnost jo moramo spraviti v gibanje. To lahko storimo s hojo, s tekom, s plavanjem ali s katerokoli drugo obliko športa, pri kateri se lahko sprostimo in se razgibamo.

Pomembno je, da opravljamo aktivnosti, ob katerih se počutimo dobro, ki nas navdihujejo, pomirjajo in osrečujejo. Nikar ne počnimo nečesa zato, ker je Robert v svojem članku napisal, da je to in to dobro, temveč počnimo stvari, ki jih sami želimo in nam prinašajo veselje in radost.

Svojo vibracijsko privlačnost pa dvignemo tudi na način, da se naučimo stvari, ki jih do sedaj nismo počeli. Lahko se naučimo novega jezika, plesa, kuhanja, javnega nastopanja, dela na računalniku, novega športa … ali pa obiščemo kraje, ki jih do sedaj nismo – gore, jezera, svete kraje starodavnih kultur … Možnosti je veliko, predvsem pa je pomembno to, da ob vseh teh aktivnostih občutimo navdušenje … in da jih počnemo zaradi sebe, ne zaradi drugih.

S tem ko se naučimo novih stvari, damo tudi svojemu življenju novo pot, nov smisel …, in ko v nečem najdemo navdušenje, veselje, radost, srečo …, se to odraža na vseh področjih našega življenja.

Predstavil sem vam nekaj preprostih načinov, kako lahko vsakodnevno postanemo bolj pozitivno naravnani. Od vsakega bralca je odvisno, ali bo te nasvete upošteval in jih sprejel. Odločitev prepuščam vam in vem, da se boste odločili za dejavnost, ki je vam najbolj v veselje.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.