Košarica

V košarici ni izdelkov.

Predaj Višji sili

Kaj to pomeni? Gotovo se je tudi v tvojem življenju kdaj zgodilo, da si doživel-a nepričakovane dogodke, ki so te čustveno, energijsko ali zdravstveno vrgli iz ravnovesja. Seveda je v takšnih situacijah težko ostati v miru s seboj in s svetom.

Priznam, da sem tudi jaz že kar nekajkrat imel vsega »poln kufer«, in sem si mislil WTF in takrat sem ponavadi imel kakšen svoj razgovor z Bogom oz. Višjo silo. Preprosto sem pogledal gor, dejal: »Dragi Bog, imam ta in ta problem. Midva sva partnerja, kajne? Torej, pomagaj mi, uredi to situacijo v najvišje dobro vseh vpletenih. Vem, da ti to zmoreš. Hvala.«

Ponavadi se je ob takšnem »samogovoru«, če tako rečem, energija ne samo v meni, temveč v prostoru spremenila. Prišle so ideje, novi ljudje, nove priložnosti … Vse se je še vedno tako razpletlo, da je bilo dobro tako zame, kot za druge ljudi.

Eden takšnih trenutkov, katerega se še posebej spomnim je bil v začetku septembra 2000, ko sem z mamo obiskal babico v bolnišnici na Golniku. Medtem ko sem mamo in babico pustil nekaj časa sami, sem v avtu bral knjigo Robert H. Schullerja Trdi časi minejo, trdni ljudje ostanejo.

In ko nisem vedel kaj naj še storim, sem se preprosto obrnil v Višji sili in postavil vprašanje: »Kako naj izkoristim to darilo, se pravi svojo brezposelnost, svoje izkušnje pri iskanju zaposlitve in svoje zmožnosti premagovanja na videz nepremagljivih težav?«

Kot da bi mi samo Vesolje prišepnilo odgovor, ki je bil tako jasen, da ga nisem mogel spregledati: »Napiši knjigo o tem, kako iskati zaposlitev, kako pisati prošnje, kako v težkih časih pozitivno razmišljati …« Od ideje do materialne uresničitve (beri tiskana knjiga) je minilo še kar nekaj časa, toda postavil sem temelje in že naslednji dan sem začel pisati mojo prvo knjigo Tam, kjer je volja, tam je pot.

Torej, ko boš kdaj v kakšni »čudni« situaciji – Predaj vse skupaj Višji sili in nato bodi odprt za rešitve, prisluhni notranjim prebliskom in »naključjem«, ki ti pridejo na pot. In seveda, kar je najbolj pomembno – takoj ko dobiš idejo se spravi v akcijo.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.