Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kako postanemo navdušeni nad tem kar delamo?

Vsakdo od bralcev bloga ima svoje delo, svoj posel, svojo zaposlitev, svojo življenjsko pot in tudi svoje življenjsko poslanstvo. Ljudje smo si med seboj različni in če želimo biti pri svojem delu čim bolj uspešni, je potrebno, da prepoznamo svoje srčne želje, sanje in cilje. Barka brez krmarja ne more uspešno priti do cilja, enako pa je tudi z vsakomur od nas – svojo barko življenja mora znati krmariti in jo varno pripeljati v pristan.

Vprašanje, na katerega bomo iskali odgovor v tokratnem članku, je kako biti uspešen in navdušen pri delu, ki ga opravljaš. Dejstvo je, da če v sodobnem svetu želimo preživeti in si privoščiti vsaj osnovne življenjske potrebščine (hrano, bivališče …), potrebujemo denar. Nekateri opravljajo posel, v katerem resnično uživajo, za druge pa je vsakodnevna služba muka in tudi breme, a vendar službe ne morejo pustiti, saj bi tako ostali brez svojega dohodka.

Dela včasih ne moremo preprosto zamenjati, lahko pa se malo bolj potrudimo in začnemo v njem uživati. Če želimo napredovati na delovnem mestu, potem moramo obstoječe delovno mesto več kot »samo« zapolniti. Ko se odloča o napredovanju, napredujejo ljudje, ki so navdušeni, veseli, imajo ideje in nove zamisli.

Ali bi vi želeli ponuditi napredovanje nekomu, ki je nesrečen, zamorjen in nezadovoljen ter ne pokaže niti kančka navdušenja nad svojim delom in je brez idej? Če ste rekli da, potem se vam in vašemu podjetju bolj slabo piše.

V nadaljevanju vam podajam nekaj preprostih nasvetov, kako lahko postanemo v življenju in pri svojem delu bolj uspešni.

  • Bolj skrbimo za svoje telo in psihofizično počutje, kar pomeni, da hodimo v naravo na sprehode in daljše pohode, kolesarimo, se ukvarjajmo s fitnesom, aerobiko, košarko, tenisom, plavanjem, skratka – z neko fizično aktivnostjo. Takšno delovanje nas bo napolnilo z energijo in nam dalo moč za vrhunske poslovne dosežke. Kar se tiče teh fizičnih aktivnosti, pa je še nekaj pomembno – opravljajmo jih z radostjo in veseljem. Naj nam me bodo obveza in breme, temveč nekaj, česar se bomo veselili. Fizična aktivnost in sprostitev sta pot do našega osebnega in poslovnega uspeha!
  • Berimo in se izobražujmo, tako na svojem poslovnem področju, kot tudi na področju osebnostne rasti, medosebnih odnosov in komunikacije. Vse te nove spretnosti in informacije nam bodo pomagale, da bomo bolj uspešni ne samo v službi, temveč tudi bolj ljubeč starš, partner in prijatelj. Koliko knjig preberete na mesec? Koliko izobraževanj se udeležite? Koliko vseh teh novih informacij prenesete v prakso? Odgovorite si iskreno. Če je odgovor nič, potem predlagam, da si še danes v knjižnici izposodite knjigo ali pa si v naši spletni knjigarni kupite katero izmed knjig za osebnostno in duhovno rast.
  • Bodimo hvaležni in izražajmo to hvaležnost vsak trenutek. Naučimo se biti hvaležni tako za male stvari, ki nam pridejo na proti, kot tudi za večje. Čeprav smo na cesti morda našli le kovanec za 10 centov – bodimo hvaležni zanj, saj morda v naše življenje naznanja prihod česa večjega in obilnejšega. Hvaležnost nas usmeri na pozitivne stvar, ki so v našem življenju in posledično jih še več prihaja k nam.
  • Planirajmo svoje vsakodnevne obveznosti. Naučimo se, da bomo vsak dan ob koncu delavnika naredili seznam stvari, ki jih moramo opraviti naslednji dan. Na tak način bomo svojo učinkovitost povečali za vsaj 50%. Če imamo težave s planiranjem vsakodnevnih obveznosti, če nimamo koledarja ali kakšnega rokovnika – lahko si pomagamo tudi z računalnikom in brezplačnimi programskimi orodji. Eno izmed takšnih orodij je tudi Tutanota koledar, ki je na voljo tudi v slovenščini.

Vsakodnevno izvajajmo zgoraj opisane aktivnosti, kar pomeni, da skrbimo za svoje telo in fizično kondicijo, izobraževanje, planirajmo svoj dan in seveda – bodimo hvaležni za vse stvari, ki nam prihajajo na pot. Navdušenje, planiranje, cilji, dobro počutje – vse to so gradniki našega življenjskega uspeha. Pravo merilo našega uspeha ni denar, temveč to ali v tem, kar počnemo, tudi uživamo in se ob tem zabavamo.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.