Košarica

V košarici ni izdelkov.

Ali je bolje jamrati ali hopsati?

Na mojem blogu boš zagotovo še kdaj zasledil naslednji »čuden« izraz – HOPSANJE. Slednjega sicer najdeš tudi v Slovarju slovenskega knjižnega jezika, a ima popolnoma drugačen pomen, kot ga boš zasledil na moji spletni strani.

V SSKJ je »hopsanje« opredeljeno takole:

hôpsati -am in hópsati -am nedov. pog., ekspr. poskakovati: otroci so hopsali okrog dedka / pri plesu je hopsal

Ko boš na Ho’oponopono spletni strani zasledil »hopsanje« pa to pomeni:

hopsati – izvajati Ho’oponopono proces

Upam, da je sedaj vse jasno glede tega izraza. 🙂

Včasih prideš v življenjsko situacijo, ko se postaviš v vlogo žrtve in začenjaš jamrati, jamrati in jamrati ter za svojo situacijo kriviti vse ljudi okoli sebe. In pogosto ne samo ljudi, temveč tudi naravo, živali, politike, gospodarsko situacijo, banke … itd. Našteval bi lahko v nedogled.

Vsakemu se zgodi, da kdaj pa kdaj jamra. In to je čisto človeško. Toda pozor – če postane jamranje tvoj življenjski slog potem imaš problem, ki ga boš moral razrešiti. Nekateri ljudje ne znajo drugega kot jamrati in so stalno v vlogi žrtve ali drugače povedano živijo svoj »ubogi jaz«.

Ho’oponopono te postavi v popolnoma nov položaj, ko se iz žrtve prestaviš v položaj predaje. Ko vse, kar te muči, predaš Božanstvu in ga prosiš za pomoč, da prečisti tvoje ponavljajoče se spomine. To, kot si si že prebral-a na tej spletni strani, storiš s preprostimi štirimi stavki:

Ljubim te.
Žal mi je.
Prosim, odpusti mi.
Hvala.

Ko ne veš, kam bi s svojimi mislimi in ti le-te begajo sem ter tja, ter začenjaš jamrati in se obnašati kot žrtev, takrat imaš čudovito priložnost za praktično izvajanje Ho’oponopono procesa.

Zamenjaj v mislih to »jadikovanje nad življenjem« z malo prej omenjenimi štirimi stavki in opazuj, ne samo kako se boš ti spremenil-a, temveč kako se bo s teboj spremenila tudi celotna okolica.

Kot pogosto pravi dr. Hew Len: »Mir se začne z menoj.«

Želim ti veliko hopsanja in čim manj jamranja! 🙂

P.S. Kot vidiš je v vsakem primeru boljše »hopsati«, kot jamrati. Tudi če »hopsaš« tako kot pravi Slovar slovenskega knjižnega jezika. 😉

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.