Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kako lahko obvladaš stres in skrbi?

Naslednjo zgodbo sem pred dnevi dobil v e-poštni predal.

Avtorja ne poznam, je pa zgodba navdihujoča, saj nam da misliti ter nam pove, da je potrebno živeti življenje vsak dan posebej, ter ne skrbeti temveč zaupati življenju.

Naključij ni, vse pa se zgodi z določenim namenom – tudi to, da je ta e-pošta priromala v moj e-poštni nabiralnik.

KAKO LAHKO OBVLADAMO STRES IN SKRBI?

Na predavanju z naslovom OBVLADOVANJE STRESA je učitelj dvignil kozarec poln vode in vprašal zbrano občinstvo: Kaj mislite, kako težak je ta kozarec? Odgovori študentov so bili različni, od 20 g do 500 g.

Absolutna teža ni pomembna, jim je odgovoril učitelj. Pomembno je, kako dolgo držim ta kozarec v roki. Če ga držim eno minuto, bo vse v redu. Če ga držim eno uro, me bo bolela roka. Če ga bom držal cel dan, boste morali poklicati zdravnika.

Dlje časa kot ga držimo v roki, težji postaja kozarec, pa čeprav je teza ves čas enaka.

Podobno je z našimi skrbmi: Če jih boste nenehno držali v sebi, bodo postajale vedno težje in težje in zdelo se vam bo, da ne morete naprej.

Zato odložite kozarec, počivajte nekaj trenutkov in ga nato ponovno dvignite. Naučite se odložiti bremena, ki vas tarejo, saj lahko edino na tak način učinkovito delujete. Svetujem vam da odložite delovna bremena, ko se boste danes popoldne vrnili domov.

Ne nosite jih v domačo hišo, saj jih boste jutri spet lahko odnesli s seboj.

Življenje je kratko, uživajmo ga!

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.