Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kako iti s tokom in se prepustiti življenju?

Ljudje, ki so v našem življenju, nam neprestano govorijo, kaj »moramo« storiti, da bo pravilno. Napake, napačne odločitve in porazi, v sodobni družbi preprosto niso dovoljeni, saj so nekaj slabega, negativnega, nekaj čemur se moramo izogibati in se na vse možne načine »boriti« proti temu.

Naša življenja obvladujejo različna pravila (obnašanja, komuniciranja, oblačenja) in razni urniki. Če smo zaposleni v določenem podjetju, je preko pravilnikov vse že vnaprej določeno, kako se bo kakšna stvar izvedla. Sicer ni nujno, da je pristop, ki je napisan v pravilniku, najboljši in hkrati tudi najbolj učinkovit, a to ni pomembno – vodilni pravijo da se je že od nekdaj delalo tako in da se bo tudi v bodoče.

Družba je preko različnih »pravil« dobesedno zatrla našo ustvarjalnost in sposobnost, da prisluhnemo samemu sebi, svojim srčnim željam. Smo dobesedno »programirani«, da delujemo tako, kot nas usmerjajo in nam govorijo drugi. Odgovornost za svoj (ne)uspeh želimo prevaliti na druge, saj delujemo tako, kot da mi nismo nikoli nič krivi.

Marsikdo se v določeni točki svojega življenja, ko je nezadovoljen bodisi s tem, bodisi z onim vpraša, kako se prepustiti toku življenja in kako zaživeti bolj radostno, srečno, mirno in izpopolnjeno? To so pomembna vprašanja, na katerega pa ni univerzalnega odgovora, ki bi enako veljal za vsakogar in za vse.

Meni osebno »naključje« pogosto prinese v moje življenje v pravem trenutku ravno to, kar potrebujem. Novi ljudje, nove informacije že najdejo pot do mene in tako je bilo tudi pred dnevi, ko sem od kolegice Nataše dobil povezavo do novega in zanimivega videa, ki govori o tem, kako se prepustiti toku življenja.

V videu je podano zelo podobno sporočilo, kot pa je tudi v enem izmed poglavij moje knjige Več daš, več imaš!, kjer je govora o tem, da na silo ne gre nič in da je potrebno stvari tudi »pustiti v miru«.

Pomembno je spoznanje, da se v pravem trenutku, ko smo sposobni popustiti vajeti, ki smo se jih prej tako krčevito oklepali, zgodi ravno to, za kar smo si prej brezuspešno prizadevali.

Prepustiti se toku življenja pomeni, da naše življenje nič več ne obvladujejo dvomi, strahovi, nezaupanje in nesamozavest, temveč radost, veselje, ljubezen, hvaležnost in zaupanje.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.