Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kaj ima ljubezen s tem …

Naslov tokratnega članka je hkrati tudi naslov ene najbolj znanih in priljubljenih pesmi vseh časov, ki jo je pred dobrima dvema desetletjema pela Tina Turner in govori o ljubezni (What’s Love Got To Do With It). A ne bomo govorili o vsebini te pesmi, temveč o ljubezni, ki jo vsakdo pojmuje drugače. Praktično vsak človek išče zase najboljšega partnerja in mogoče je ravno v tem problem – da človek IŠČE partnerja. Pri ljubezni je velikokrat tako, da ko iščeš ne najdeš in da najdeš, ko ne iščeš več.

Iskanje pravega partnerja se nam podobno izmika, kot pa, če damo pod curek vode dlan in potem hočemo dlan stisniti, zato da bi »prijeli« vodo. A kaj se zgodi? Čim stisnemo dlan se nam vse kapljice izmuznejo. Popolnoma nasprotno pa je, če pustimo, da voda prosto pada na našo dlan, saj takrat dobesedno čutimo, kako teče curek vode na našo dlan. V ljubezni je ravno tako, saj se ničesar ne da na silo, pa če si še tako želimo najti primernega partnerja, se nam bo le-ta izmikal. Šele takrat, ko se prepustimo toku življenja in sploh ne iščemo potencialnega »princa« ali »princeso«, takrat ponavadi spoznamo žensko ali moškega svojega življenja.

Ljudje smo čudovita bitja, ki imamo neverjeten občutek za druge ljudi – če ga le znamo uporabiti. Dejstvo je, da takrat, ko se boste zavedli sami pri sebi, da uživate biti sami, da se tega ne bojite, da ste v bistvu vi tisti zaradi katerega ste lahko srečni in da za vašo srečo ni potrebna neka druga oseba, takrat boste spoznali ravno to osebo, ki vam je namenjena za vaše skupno življenje.

Vendar takrat, ko bomo spoznali najboljšega partnerja ali partnerico zase, za nas pot ne bo končana, temveč se bo šele začela. Življenje človeku vedno prinese vse ob pravem času … nek dogodek se človeku zgodi, ko je pripravljen nanj. Če ste morda v tem trenutku sami, je možno da še ni prišel pravi čas, da bi vstopili v takšno ali drugačno zvezo.

Lahko se celo življenje pripravljamo na ta dogodek, toda prava pripravljenost ni odvisna od zunanjih okoliščin, temveč se rodi v nas samih. Ljubiti in biti ljubljen je nekaj najlepšega na svetu, vendar moramo biti pripravljeni na to. Kakorkoli se že obračamo, vedno v pravem trenutku vstopijo pravi ljudje v naše življenje. Ali kot je bistroumno dejal neznani avtor: »Nekateri pridejo v naše življenje in hitro odidejo. Drugi pa ostanejo nekaj časa in pustijo sledi v naših srcih. Potem nikoli več nismo enaki.«

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.