Košarica

V košarici ni izdelkov.

Izmišljeno ne obstaja

V torek, 18. avgusta sem do druge ure zjutraj bral (tako me je potegnila vase) e-knjigo od Nevilla Goddarda »The Law and The Promise«. V poglavju »There is no fiction«, sem za trenutek zastal in globoko razmišljal … o določenih dogodkih, ne samo v mojem življenju, temveč tudi širše, v Sloveniji, v Evropi in na svetu.

In prišel sem do spoznanja, da »There is no fiction« oz. da »Izmišljeno ne obstaja.« Lahko povem še z drugimi besedami – »Vse je resnično.« Tvoje imaginarne drame (izmišljotine, dvomi, strahovi …) postanejo tvoja jutrišnja resničnost.

Če tvoja imaginarna aktivnost lahko povzroči spremembo v realni pojavnosti časa in prostora, potem je v svoji biti vse imaginarno. Tako ljudje mislijo, da se stvari »zunaj dogajajo«, a v resnici se vse dogaja znotraj človeka samega. Vzrok ni zunaj, vzrok je znotraj, v človekovi imaginarni (ne)aktivnosti.

Leta 1898 je Morgan Robertson napisal knjigo z naslovom »Futility« oz. »The Wreck of Titan«. To ne bi bilo nič čudnega, če … ne bi bilo kup podobnosti z resnično potopitvijo Titanika 14 let kasneje. Ali je Morgan Robertson s svojo knjigo »povzročil« potopitev Titanika? Ali je s svojo knjigo in imaginacijo, ustvarjal prihodnost 14 let kasneje?

Če te več zanima o tem, kaj vse je Morgan Robertson »zadel« v svoji knjigi, potem si več lahko prebereš v angleškem članku tule.

Podrobnosti postanejo kar »strašljive« in nekako že segajo, kot temu rečemo, v »cono somraka«. Ali kot pravi Neville: »Slabe sanje imajo vzrok v imaginarnih aktivnostih spečega človeštva.« K temu pa dodaja še William Blake: »Prerokovalci, v modernem pomenu besede, niso nikoli obstajali. Vsak odkritosrčen človek je prerokovalec, ki pove svoje mnenje, bodisi v zasebnem, bodisi v javnem življenju.«

Na ta način prideš, do vedenja, da je prihodnost odvisna od imaginarnih (kolektivnih) predstav človeštva, in da vsakdo od nas (so)ustvarja jutrišnji svet. Ko to razumeš, potem tudi dojameš zakaj je tako pomembna tako imenovana »mind control« preko medijev množičnega obveščanja in zakaj je tako pomembno, da se »nadzira« človeštvo in se ga drži v »coni strahu«.

Sedaj, ko veš, da izmišljeno ne obstaja, kako boš to spoznanje uporabil-a v svojem življenju?

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.