Košarica

V košarici ni izdelkov.

Energijska enačba in solarni pleksus

Vsem nam je poznana fraza: »Vse je energija.« Toda resnično – vse v naših življenjih je energija, in če se tako izrazim – upravljanje z energijo.

Če znamo z njo pravilno postopati in je naše telo čustveno in energijsko uravnoteženo, potem nam stvari, situacije in odnosi v življenju stečejo hitro, lahkotno in v pravo smer.

Pred dnevi sem dobil preblisk glede energije in pojavila se mi je enačba:

MALO ENERGIJE = VELIKO PROBLEMOV

VELIKO ENERGIJE = MALO PROBLEMOV

Poglejmo podrobneje … Ko imamo v življenju probleme takšne ali drugačne narave, npr. finančne, ljubezenske, čustvene, zdravstvene, ali pa smo morda jezni, pod stresom ali prestrašeni, takrat je raven naše energije nizka. Tedaj je energija razpršena, ni osredotočena, v solarnem pleksusu nas stiska in boli, počutimo se zmedene, življenje se nam zdi brez smisla.

Povsem drugače pa je, če imamo veliko energije. V takšni situaciji se nam zdi, kot da problemov ni, da nam vse z lahkoto steče, da so odnosi harmonični, finance urejene, ljubezenski odnosi pristni in iskreni, zdravje je odlično in počutje fantastično.

Lahko tudi opazimo, da k tistim ljudem, ki nimajo energije, neprestano prihajajo novi in novi »problemi«, in da se vrtijo v začaranem krogu. Torej kje začeti reševati zadeve – na energijskem nivoju, ali pri »problemih«? Pravzaprav z nizko energijo ne moremo rešiti svojih »problemov«, kar pomeni, da se je naprej potrebno energijsko oz. vibracijsko dvigniti.

Ko se čustveno in energijsko uravnovesimo, takrat je naš solarni pleksus uravnotežen, v sebi občutimo radost, srečo, veselje, naše počutje je dobro, srce je polno ljubezni in sočutja … zavedamo se, da smo v miru in pomirjeni s seboj in s svetom.

Morda se energijski pristop k reševanju »problemov« zdi malo čuden, toda če se boste ozrli na svoje življenje, boste ugotovili, da ste dejansko bili najbolj uspešni v življenju takrat, ko ste bili harmonično uglašeni s svojim telesom in je bila raven vaše energije visoka.

Naslednji primeri so zelo zgovorni. Težave v službi s sodelavci in šefom – energija upade. Razpadajoč partnerski odnos, kjer ni več prisotnosti ljubezni – energija upade. Znajdete se na trgu delovne sile, brez zaposlitve – raven energije upade. Zaradi takšnih ali drugačnih razlogov imate finančne težave – raven energije upade. Prizadenejo vas zdravstvene težave – raven energije upade.

Torej je dejansko naše najpomembnejše življenjsko poslanstvo, da se naučimo upravljati z energijo in da dvignemo raven svoje energije. Ko je raven energije nizka, solarni pleksus ne deluje pravilno in ni uravnotežen.

Mi imamo v svojem telesu dvoje možganov in naši drugi možgani so solarni pleksus. Najbolj očiten znak neuravnoteženega solarnega pleksusa in vseh tegob, ki ga spremljajo, je razrahljan trebuh. Ko se na našem solarnem pleksusu kopičijo odmrle celice in mastno tkivo, vse to priča o tem, da je solarni pleksus vedno bolj neuravnotežen. Pri zelo zdravih otrocih npr. velikega trebuha sploh ne opazimo.

Prava čustva so v solarnem pleksusu in ne v možganih. Žal pa nas učijo, da za razreševanje čustev in tlačenje le-teh uporabljamo moč razuma, namesto da bi preprosto sprostili solarni pleksus. Ko z različnimi vajami sprostimo solarni pleksus, dejansko tudi izginejo vse težave s čustvi, nadležne kepe v trebuhu ni več in tja se naselita mir in harmonija.

Z energijskim uravnoteženjem naših notranjih organov dejansko povzročimo to, da se kot »stranski učinek« uravnoteži tudi solarni pleksus in vse težave, povezane z njim, izginejo. Dobro je vedeti, da je solarni pleksus odgovoren za ohranjanje in uravnoteženje funkcij naših notranjih organov. Ko solarni pleksus dobro deluje, organi po stresu in napetostih hitro okrevajo in dobro delajo še naprej. Motnje v njem povzročajo nespečnost, visok pritisk, težave s srcem, infarkt, bronhitis, čir, gastritis, zaprtost, menstrualne krče, impotenco …

vaja-solarni-pleksus

Ena najbolj enostavnih vaj za uravnoteženje solarnega pleksusa je sledeča: Ulezite se na hrbet, držite roke ob straneh in glavo na tleh brez blazine. Dvignite obe nogi za 90 stopinj od tal. Potem spuščajte noge, kolikor je mogoče počasi, proti tlom. Noge držite vzravnane, brez dviganje glave. To ponovite petkrat ali šestkrat in poskušajte začutiti bitje v solarnem pleksusu.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.