Košarica

V košarici ni izdelkov.

Nošenje sončnih očal vpliva na tvojo češariko (epifizo)

Vse več ljudi nosi sončna očala, tudi če sonce ne sije močno in celo mali otroci (ki so komaj shodili) imajo sončna očala. Dr. Ornstein-a v članku v Let’s live Magazine iz oktobra leta 1980 razlaga, kako zelo je pomembna sončna svetloba, dnevna svetloba pa je življenjsko potrebna. Stvarnik nam je dal za duševno in fizično zdravje epifizo in ukazal »Naj sveti luč!«.

Epifiza je aktivna žleza z notranjim izločanjem, skozi celo življenje. Za pravilno delovanje te žleze je potrebna naravna, nefiltrirana svetloba. Svetloba, kot zavestna elektromagnetna energija iz sonca, vstopi v telo preko optičnih živcev v očeh, kar v obratni smeri neposredno stimulira epifizo, ki je foto reaktiven organ.

Epifiza spreminja svetlobno energijo v elektrokemični impulz, ki neposredno nahrani hipotalamus (opomba: hipotalamus je majhno področje na bazi možganov, nad križiščem vidnih živcev (chiasma opticum) in hipofizo; s številnimi živčnimi potmi je povezan z višjimi centri).

Hipotalamus je predel možganov, ki preko svojih neposrednih povezav s hipofizo in avtonomnim živčnim sistemom, uravnava vse vitalne procese telesa. Hipotalamus je napolnjen s svetlobno občutljivimi celicami, ki spreminjajo elektromagnetne svetlobne signale v nevrokemične impulze, ki se neposredno prenašajo v hipofizo.

Hipofiza povratno izdela in izloči hormone po telesu, ter tako vzdržuje homeostazo (opomba: homeostaza (homoios – gr. podoben) je fiziološki proces, ki omogoča, da se fiziološki procesi in telesna zgradba organizma kljub večjim spremembam v okolici bistveno ne spreminjajo).

S tem spoznanjem bomo prav gotovo premislili, kdaj bomo sploh še nosili sončna očala in jih vsekakor ne bomo pustili nositi majhnim otrokom.

Oči se lahko prilagodijo sončni svetlobi veliko bolje, kot si lahko mislimo. Če delamo v sobi z umetno svetlobo čez dan, ne dobimo dovolj naravne svetlobe. Ta izjava Dr. Ornsteina je omenjena v njegovem članku.

Drugi viri se tudi sprašujejo o povezavi med sončnimi očali in epifizo.

V knjigi Nature’s Detox Plan – A Program for Physical and Emotional Detoxification avtorja Roy Mankovitz-a piše: »Negativna plat nošenja sončnih očal je ta, da ovirajo večji del endokrinega sistema, ter ovirajo epifizo, ki je občutljiva na svetlobo. Delovanje epifize popolnoma ne razumemo, toda kar je znano je to, da ga nikakor ne smemo zavirati.«

Omejite količino časa, ko nosite sončna očala, ker sončna očala omejujejo potovanje svetlobe preko oči v epifizo. Korekcijska očala in kontaktne leče vas oropajo energije, saj blokirajo nekatere ultravijolične žarke, ki potujejo skozi oči v epifizo, piše Patricia McCormac.

Za še več dokumentacije o vplivu sončnih očal na epifizo klikni tukaj!

Epifiza je stikalo za hipofizo, ki nadzoruje staranje. Melatonin pa je ključen hormon, ki ga proizvaja epifiza. Več izpostavljanja soncu med dnevom je učinkovit pristop k povečanju proizvodnje melatonina.

Ko si na sončni svetlobi obvezno snemite korekcijska očala, vključno s sončnimi očali, saj epifizo stimulira svetloba preko tvojih oči.

Prevedel: 4Future
Vir: http://www.in5d.com/sunglasses-pineal-gland.html

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.