Košarica

V košarici ni izdelkov.

Duhovna spoznanja velikega uma

Vstopili smo v leto 2011 in naj bo za začetek leta prvi članek v e-mesečniku Koraki do uspeha malo drugačen, nekoliko »mističen«, saj obdobje, v katero smo vstopili, vsakodnevno prinaša nove in nove čudeže.

Sam sem opazil, da k meni v zadnjem času »naključno« prihaja množica e-poštnih sporočil, e-knjig, knjig in videov, ki govorijo o življenju in delu velikega uma prejšnjega stoletja – Nikoli Tesli. Brez njegovih izumov bi bil danes svet precej drugačen. Marsikateri njegov izum je še vedno skrit, zamolčan in ni dostopen širši javnosti, ker bi preprosto zrušil celotni sistem oskrbovanja s sedaj še vedno glavnimi energijskimi viri – nafto in plinom.

Malo ljudi ve, da je bil pravzaprav Nikola Tesla tisti, ki je izumil radio. Leta 1943 je v ZDA vrhovno sodišče odbilo Marconijevo patentno prijavo in pravice za radio dodelilo Nikoli Tesli. S svojimi genialnimi izumi je bil Tesla daleč pred svojim časom. Pogosto je govoril, da je njegov namen živeti 140 let. Mislim, da bi mu to vsekakor tudi uspelo, če leta 1939 ne bi imel težke prometne nesreče in če leta 1943 ne bi umrl v »sumljivih« okoliščinah.

Njegova zamisli so bile fantastične. Med drugim je želel narediti napravo, ki bi snemala misli. O tem je govoril že leta 1933, a nikoli ni izdal več podrobnosti o tem. Najbrž zato, ker se je bal, da njegov izum ne bi prišel v »neprave« roke.

Mogoče ste se že kdaj slišali o paralelnih svetovih. To so svetovi, ki obstajajo vzporedno z našim, le da na drugačni vibraciji. Nikola Tesla je nekoč dejal: »V kratkem, morda v letu ali dveh, vam bo teleskop pomagal, da spoznate tudi neke neobičajne zvezdne sisteme – duhovne planete, ki jih ne moremo videti. To je to, kar na Zemlji imenujemo paralelni svetovi.«

Po Nikoli Tesli je duša izžarevanje elektrike, in v trenutku smrti se izloči energija, ki je enaka masi od enajst do petindvajset gramov, ki se potem, ko je telo mrtvo »izgubi« na tehtnici. Duša je električna pojavnost, ki se lahko kontrolira in pri kateri se vse reakcije lahko predvidijo. Človek je avtomat kozmičnih sil.

Ni fizike brez duševnosti in duhovnosti, kakor tudi ni človeka brez električnih dogodkov, ki jih je Tesla tako dobro poznal. Celo človekovo življenje je samo električni tok, pravi Tesla, njegova duševnost pa je – svetloba.

Nekoč je tudi povedal naslednje, kar kaže na njegovo izjemno poznavanje vesolja in njegovih zakonov: »Vrtinčimo se skozi neskončen prostor z neverjetno hitrostjo, vse okrog nas se vrti, vse se premika – povsod je energija. Mora obstajati nek način, da bi to energijo začeli uporabljati čim prej. Potem bo človeštvo – s svetlobo, dobljeno iz tega medija, z močjo, ki iz njega izhaja, z vsako obliko energije, dobljeno brez napora, z neizčrpnimi zalogami – napredovalo z velikanskimi koraki. Meje pričakovanj teh veličastnih možnosti presegajo naš razum, rastejo naša upanja in naša srca se polnijo z neomejenim navdušenjem.«

Zakaj vam to danes pišem? Zato, ker vas želim spomniti, da smo ljudje nekaj več kot pa zgolj kup mesa in kosti (kot nas pogosto poskuša prepričati uradna medicina). Če pogledamo Teslova spoznanja, ugotovimo, da smo ljudje elektromagnetna bitja, bitja svetlobe, in da je okoli nas brezmejni vir energije. Mi smo energija, v nas je energija in okoli nas je energija. Skratka … energija je vseprežemajoča in brez nje ne bi bilo ne nas ne sveta okoli nas.

Začnimo se zavedati svoje veličine, globine, da smo mogočni ustvarjalci, da s svojimi mislimi in besedami vibracijsko ustvarjamo svojo življenjsko pojavnost. Ozavestimo, da nismo le neko malo ubogo bitjece in žrtev, temveč da smo izjemno duhovno – energijsko bitje, sposobno ustvarjati najveličastnejše čudeže življenja.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.