Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Deset dni zavestnega življenja

Danes je 12. 12. 2012 in nekateri viri »napovedujejo«, da naj bi se čez deset dni, 21. 12. 2012 zgodil konec sveta.

Osebno sicer ne verjamem, da se bo na ta dan zgodila apokalipsa, mi je pa vsekakor ta »napoved« dala misliti v več pogledih.

Na misel mi je prišel eksperiment, ki sem ga poimenoval DESET DNI ZAVESTNEGA ŽIVLJENJA. Za kaj gre?

Več bom razložil v nadaljevanju, priporočam pa, da ta eksperiment naredimo skupaj in tako eden drugemu polepšamo življenje ter naše medosebne, partnerske in poslovne odnose.

Predpostavimo, da se 21. 12. 2012 res zgodi konec sveta. Kako bi deloval-a v tem trenutku? Kako bi razmišljal-a o sebi, svojih najbližjih, o družini, otrocih, prijateljih, znancih in tudi neznancih, ki jih vsakodnevno srečuješ?

DESET DNI ZAVESTNEGA ŽIVLJENJA pomeni, da od danes, 12. 12. 2012, pa vse do 21. 12. 2012, živiš zavestno, polno, ljubeče, srčno, iskreno, da si narediš vsak trenutek magičen, poln radosti in smeha.

To pomeni, da osebam, ki jih imaš okoli sebe, poveš, kaj do njih čutiš, da jih imaš rad-a, da jih ljubiš, ceniš, da ti veliko pomenijo. Enako povej tudi sebi, da si čudovita, srčna, čutna, prijazna, lepa in ljubeča oseba.

Če bo prišlo do določene neprijetne situacije ali konflikta – vprašaj se, kako bi v tem primeru ravnal Bog oz. kako bi ravnal srčno, iz sebe, iz svojega srca, da bi to situacijo umiril, ozdravil, sprejel in uredil v najvišje dobro vseh vpletenih.

Teh deset dni pomeni, da živiš zavestno, da si v vsakem trenutku prisoten-a tukaj in zdaj, da ne skrbiš za jutri, da si notranje miren-a in pomirjen-a s seboj in s svetom.

To tudi pomeni, da narediš proces odpuščanja in da odpustiš vsem za prizadete bolečine, žalost ali jezo, in da odpustiš tudi sebi, za vse svoje napačno sprejete odločitve v preteklosti.

Nadalje to pomeni, da si vsak trenutek blag-a, hvaležen-a, sočuten-a, in da kljub vsem »težavam in problemom«, ki so se morda zgrnili nadte, ostaneš prisoten-a v tem trenutku, tukaj in zdaj.

Si pripravljen-a na desetdnevni izziv zavestnega življenja, da pokažeš najboljši del sebe svetu in sebi, da živiš iz srca in v srcu, iz ljubezni in v ljubezni? Si pripravljen-a, da si dovoliš le preprosto biti, uživati, ljubiti, dajati in sprejemati?

V teh desetih dneh se ne jezi, temveč le blagoslavljaj, bodi hvaležen-a, tvoja dnevna mantra naj postane: Hvala. Hvala. Hvala. Vsak objem, ki ga podeliš, naj bo iz srca, vsak nasmeh naj bo iskren, vsaka misel ljubeča, in v vsakem trenutku bodi polno prisoten-a. Zavedaj se sebe, bitja svojega srca, ritma dihanja in miru v solarnem pleksusu.

In po desetih dneh lahko ta eksperiment podaljšaš še za deset dni in še za deset … Kot bi mignil bo minilo mesec dni, nato dva … kmalu bo pol leta in ti boš še vedno živela zavestno, iskreno, ljubeče in srčno. Svet okoli tebe se bo spremenil, ker se boš v svoji notranjosti spremenil-a ti. Žalost bo izginila, jeza bo minila, zdravje se bo izboljšalo, v telesu boš občutil-a harmonijo, mir in radost, ter vsak trenutek boš živel-a v imenu ljubezni in srca.

Si pripravljen-a na desetdnevni izziv zavestnega življenja? Jaz vem, da zmoreš, in predlagam, da to naredimo skupaj – zase, za družino, za prijatelje, za cel svet. Majhna sprememba v srcu povzroči velike spremembe v okolici in odmeva po celotnem vesolju.

Rad te imam. Hvala, ker si. Naj te spremlja obilje čudežev in blagoslovov!

Z ljubeznijo,

Robert Goreta

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.