Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Ali obstaja metoda regeneracije sluha?

Težave s sluhom imam že od zgodnje mladosti in v enem od naslednjih člankov bom podrobneje opisal s kakšnimi slušnimi preizkušnjami sem se do sedaj srečeval. Ko zdravnike vprašaš, glede možnosti izboljšanja sluha, skoraj kategorično povedo, da v primeru poslabšanja sluha skorajda ni nobene možnosti, da bi se ti le-ta izboljšal.

To vem iz lastnega primera decembra leta 1998, ko sem o tem povprašal zdravnico v bolnici, kjer sem bil 14 dni in slednja mi je dejala, da če to ni pomagalo (terapija z zdravili, ki so jo izvajali), da ne bo nič pomagalo. Toda kljub črnogledim napovedim zdravnice, da se mi sluh ne bo več izboljšal, se mi je le-ta po mesecu dni vseeno začel počasi vračati.

Rešitve za sluh, ki jih ponuja uradna medicina se več ali manj nanašajo na uporabo slušnega aparata (naglušni) ali pa priporočijo polžkov vsadek (gluhi). Malo je znano in ne govori se veliko o tem, da nekatera zdravila in cepiva povzročijo poslabšanje ali celo izgubo sluha. To bo tudi tematika enega izmed naslednjih člankov v katerem bomo raziskovali stranske učinke različnih zdravil in cepiv na sluh.

Ne glede na pesimistične napovedi zdravnikov sem že dvakrat uspel priti iz tišine (prvič sem bil v tišini mesec dni, drugič pa dobri dve leti) in srčno upam, da mi uspe tudi v tretje. Sreča spremlja pogumne, pravijo. 🙂

V sredo, 8. 2. 2023 je bilo točno šest let odkar sem zadnjič slišal kakšen zvok, a kljub vsemu še vedno nisem izgubil upanja, da pride do izboljšanja. Kar je ustvaril Kreator, se lahko tudi popravi z njegovo pomočjo. Vsaj tako jaz razmišljam in pri vsem, kar počnem, sem vedno vztrajen in se ne predam kar tako in ne odneham zlahka.

Odgovora na vprašanje: »Ali obstaja metoda regeneracije sluha?« v tem trenutku še nimam, sem pa iz prve roke od Petre Brzović izvedel za primere na seminarju od dr. Joe-ja Dispenze, da se je nekaterim udeležencem izboljšal sluh. Vem tudi za primere iz knjige Lora – Pot mladosti in zdravja od Larise Fotine, kjer so otroci, ki so bili težko naglušni in celo gluhi, po njeni metodi spet ponovno slišali. Skratka, primeri izboljšanja sluha obstajajo in to se dogaja, a o tem se malo ali skoraj nič ne govori.

Na “obletnico” 8. 2. 2023 sem se odločil da vse, kar se tiče sluha in možnosti izboljšanja le-tega podrobno raziščem in svoja dognanja ter spoznanja objavim na spletni strani. Ali bo to privedlo do tega, da se mi sluh izboljša? Iskreno povedano – ne vem, a sem po vsej verjetnosti edini v Sloveniji s težavami s sluhom, ki bolj raziskuje tovrstne zadeve, kajti tisti, ki imajo težave s sluhom se pogosto preprosto vdajo v usodo in sprejmejo ponujene rešitve.

Kot že rečeno, uradna medicina ponudi samo dve možnosti, kar se tiče izboljšanja sluha in sicer slušni aparat, če si naglušen, v kolikor si gluh ali skoraj nič ne slišiš, pa polžkov vsadek. S tem se zgodba za mnoge zaključi. Vendar, kot sem že malo prej omenil, obstajajo ljudje, ki so si izboljšali sluh in njihove zgodbe o uspehu in izboljšanju sluha bom tudi objavil na spletni strani, kot navdih in spodbudo, da je sprememba možna.

Ob tem se spomnim na tisto »magično« miljo, ko so različni strokovnjaki in zdravniki govorili, kako je nemogoče, da bi človek pretekel miljo prej kot v štirih minutah, kajti struktura telesa, sklepov, pljuč in nog ni takšna, da bi lahko človek pretekel miljo tako hitro. Nekemu atletu po imenu Roger Bannister pa ni bilo mar za takšne napovedi in je 6. maja 1954 kot prvi pretekel milijo prej kot v štirih minutah, če sem natančen je bil njegov čas 3:59:04.

Najbolj zanimivo pri vsem tem pa je to, da so že mesec dni kasneje, kot za stavo tudi ostali tekači začeli teči na miljo pod štirimi minutami in izboljševati njegov rekordni čas. Ko nekdo pokaže, da je nekaj mogoče se s tem zgodi kvantni skok oz. preskok v samem razmišljanju na kolektivni ravni. Telesa tekačev se v mesecu dni niso spremenila, spremenilo se je samo njihovo dojemanje kaj je mogoče.

Ob tem, ko že govorimo o tekačih in športu, se spomnim tudi na dr. Joe-ja Dispenzo, ki je na triatlonu leta 1986 pri vsega 23. letih doživel hudo prometno nesrečo s težko poškodbo hrbtenice (zdrobljenih je imel šest hrbteničnih vretenc). Zdravniki so mu kot rešitev ponudili tvegano operacijo za katero pa se ni odločil, temveč se je na tej poti ozdravitve povezal s svojo notranjo zdravilno silo in devet tednov in pol po nesreči vstal in odkorakal v življenje – brez mavca in operacij.

Če je njemu uspelo regenerirati hrbtenico oz. hrbtenična vretenca, zakaj ne bi meni ali komurkoli drugemu, uspelo regenerirati tudi sluh? Vprašanje, ki je vsekakor vredno razmisleka in premisleka.

Če boš zasledil, izvedel ali pa če veš za kakršnokoli informacijo, zelišče, tehniko (jogijsko, dihalno …) ali pristop (energijski, vibracijski …) glede sluha in možnosti izboljšave le-tega se toplo priporočam. Sporočilo o tem mi lahko pošlješ tukaj. Hvala. 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.