Košarica

V košarici ni izdelkov.

Rad te imam

Omenjena zgodba je priromala pred dnevi v moj e-poštni predal. Zgodba res seže do srca, zato jo želim podeliti s teboj. Spodaj, ko se zgodba zaključi, pa dodajam še nekaj svojih misli.

Nekoč je živel fant, ki je bil najboljši športnik, najboljši učenec, ampak nikoli ni izvedel, če je tudi najboljši sin, prijatelj ali najboljši fant. Nekega dne, ko je bil v hudi depresiji, se je odločil umreti.

Ko je hodil v nebesa je srečal angela in ta ga je vprašal: »Zakaj si to storil, če si vedel, da te imajo vsi radi?« In on je odgovoril: »Včasih je ena sama beseda tolažbe več kot vse drugo. V tem času nisem nikoli slišal ‘Ponosen sem nate’, ‘Hvala, da si moj prijatelj.’ Niti en sam ‘Rad te imam’, od osebe, ki sem jo imel najraje.«

Angel se je zamislil, in fant je rekel: »In veš kaj najbolj boli?« Angel ga je žalostno vprašal: »Kaj?« In on je odgovoril: »Da še vedno čakam, da bom nekega dne to slišal. En rad te imam!«

Zatem, ga je angel objel in rekel fantu, da naj ne skrbi saj se je približal edini osebi, ki mu je vedno govorila na uho, da ga ima rada, samo da on tega ni nikoli slišal, ampak naj ga sprejme z odprtimi rokami.

In nauk zgodbe?

Zelo pomembno je, da povemo osebam, ki jih imamo radi, kako pomembne so za nas, da jih cenimo, ljubimo, spoštujemo, da nam veliko pomenijo. Včasih si želimo slišati samo en ‘Rad te imam’ od osebe, ki nam veliko pomeni in ta stavek lahko napolni naše srce, telo in dušo z energijo ljubezni, radosti in sreče.

Vsi v srcu nosimo ljubezen, a vseeno vsi tudi zelo radi slišimo ‘Rad te imam’ od ljudi okoli sebe. Nikoli ne vemo, koliko dni, mesecev ali let imamo še pred seboj, zato še danes povejmo ljudem: »Rad te imam.« Dajanje, takšno ali drugačno – osrečuje in navdihuje.

P.S. Osebi, ki pravkar bere ta zapis na blogu, sporočam: ‘Rad te imam’
.  Objem in 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.