Košarica

V košarici ni izdelkov.

Moja poslovna preusmeritev

Zagotovo si opazil, da skoraj pol leta na mojem blogu ni bilo nove objave, in morda si se spraševal, zakaj oz. kaj je narobe, da ni več novih objav. Objave na mojem blogu bodo zagotovo še, vendar po vsej verjetnosti ne več tako pogosto, kot so bile včasih, in objave bodo na temo osebne in duhovne rasti, inspiracije ter motivacije. Medtem ko na temo zdravja pripravljam že nov spletni projekt.

Od začetka leta 2017 se srečujem z izzivi in preizkušnjami, kar se tiče mojega sluha, o čemer sem prvič spregovoril v intervjuju, katerega si lahko prebereš tukaj. Kaj se je zgodilo v začetku leta 2017? V dobrih dveh mesecih se mi je sluh tako poslabšal, da je sedaj tako, da nič ne slišim, in edini način komunikacije, ki ga imam na voljo, je branje z ustnic.

S podobnim slušnim izzivom sem se srečal že leta 1999 (mesec dni), in leta 2012 (dve leti), in obakrat se mi je sluh izboljšal oz. mi je uspelo priti iz tišine. Kako mi je to uspelo, še sam ne vem točno … Za leto 1999 vem, da je bilo odločilno to, da sem začel izvajati nekatere vaje iz energijske medicine, ki so mi pomagale, da se je sprostil nakopičeni stres, posledično pa se je začel tudi sluh izboljševati.

Izboljšanje sluha, ki je bilo leta 2014, pa je malo bolj zavito v tančico skrivnosti, a mislim da je bil eden od pomembnih in ključnih dejavnikov ta, da sem si nadvse želel slišati glasbo med plesom in sem na to temo tudi izvajal miselne vaje in vizualizacije.

Od leta 2017 zase spet iščem rešitev, in po sedmih letih še vedno nisem obupal, da pride vsaj do malenkostnega izboljšanja sluha. Na to temo sem napisal tudi nekaj člankov, ki jih najdeš na moji strani www.regeneracijasluha.si. Slednja je posvečena mojih raziskavam, kar se tiče možnosti izboljšanja sluha, in kaj vse vpliva na poslabšanje le-tega.

Kot rečeno, poslabšanje sluha je prineslo nove izzive v smislu komunikacije, obenem pa je to pomenilo, da sem hočeš nočeš moral začeti razmišljati v smeri nove poslovne poti. Svoj kamenček v mozaiku je dodala še plandemija v letih 2020 – 2022, ko zaradi takšnih ali drugačnih omejitev nisem mogel izvajati izobraževanj, kot sem želel, hkrati pa tudi nisem hotel izvajati diskriminacije zaradi čudnih plandemijskih ukrepov.

Vse to je vodilo do tega, da sem že v letih 2020 – 2022 začel bolj intenzivno delovati na področju izdelave spletnih strani, ki jih zase izdelujem od leta 2003, za moje stranke pa od leta 2007. Posel, ki je bil prej moja dodatna ponudba, je tako po spletu slušnih in plandemijskih okoliščin postal moj glavni posel, ki mi prinaša glavnino prihodkov.

Že pred letom 2020 sem zaradi tega, ker nisem mogel učinkovito slediti sogovorniku, ukinil osebna svetovanja, saj pri njih moraš biti 100% prisoten in v popolnosti razumeti sogovornika, če mu želiš uspešno in pravilno svetovati. Odločitev o tem tudi ni bila enostavna, vendar, če ne gre, pač ne gre, in potrebno je najti druge rešitve, ali kot pravi Marie Forleo: »Za vse se najde rešitev.«

Če ne bi imel izdelave spletnih strani kot stranske dejavnosti, bi že v času plandemije poslovno »potonil«, in ravno izdelava spletnih strani mi je pomagala, da sem v tistih časih lahko plaval nad vodo. Število spletnih projektov se je od takrat precej povečalo in vse spletne strani, katere sem postavil, si lahko pogledaš na www.goreta.si, seveda pa me lahko tudi kontaktiraš, če potrebuješ spletno stran po ugodni ceni za svoj razvijajoči se ali na novo nastali posel.

V zadnjih letih sem zase postavil še nekaj drugih zanimivih spletnih strani, kjer se nahajajo odlični članki na temo digitalnega minimalizma, navdihujoče pesmi in članki o plesu.

Nisem edini, ki ima v teh digitalnih časih izzive oz. težave z osredotočenostjo ter »odklopom« od pametnih telefonov in družabnih omrežij, zato sem o tem postavil spletno stran www.analogen.si . Kot nakazuje že samo ime spletne strani, so na njej objavljeni članki na temo digitalne odvisnosti, osredotočenosti in kako biti manj v virtualnem svetu in več v analognem. Vsekakor najdeš več kot zanimive vsebine tudi za otroke in mladostnike, saj ima mlada generacija precej izzivov z digitalnimi mediji in so mnogi odvisni od le-teh.

Dolga leta že pišem pesmi, napisal pa sem tudi dve e-pesniški zbirki Prebujenje srca in duše ter Pesem, navdihni me. Nekatere moje pesmi, kot tudi pesmi drugih avtorjev, najdeš na www.pesnik.si. Če se morda tudi ti ukvarjaš s poezijo, vabljen k sodelovanju in objavi svojih pesmi.

Salso plešem z večjimi ali manjšimi prekinitvami že od leta 2011, in pri plesu vztrajam še naprej, čeprav glasbe ne slišim, temveč jo predvsem čutim. Članke, intervjuje in ostale vsebine, ki sem jih napisal na temo plesa, najdeš na www.plesalec.si, in v kolikor si plesalka ali plesalec, si tudi vabljen-a k soustvarjanju na tem portalu.

Pred dobrim mesecem dni sva z mojo poslovno partnerko Majo Primožič, s katero sodelujem že od leta 2019, postavila spletno stran Najdi Naravno, ki je spletni imenik naravnih storitev in holističnih ponudb za dobro počutje ljudi, narave in živali. Spletni portal je namenjen temu, da ljudem olajša iskanje kakovostnih zdravih in holističnih izdelkov ter storitev.

Cilj tega portala je, da Najdi Naravno postane priročen vir informacij o izdelkih, storitvah in dogodkih, ki promovirajo zdravo življenje v harmoniji z naravo. Če koga poznaš, ali pa če sam želiš sodelovati s svojo predstavitvijo, obišči www.najdinaravno.si. Skupaj imamo moč, da preoblikujemo naše okolje na bolje.

Moja najnovejša spletna stran, ki je ugledala luč sveta, pa je spletna stran www.cudez.si. Pred časom sem napisal pesem o tem, da je vsakdo od nas čudež, in to pesem sem še malo nadgradil ter preoblikoval, in nastala je preprosta spletna stran z navdihujočimi mislimi, ki te lahko dvignejo, navdihnejo in opolnomočijo v težkih trenutkih.

Skratka, kot vidiš, sem bil kljub manjšemu številu objav na svojem blogu kar precej ustvarjalen, produktiven in raznovrsten. Čutim da je čas, da spet več začnem pisno ustvarjati na vseh malo prej omenjenih spletnih straneh, in tudi na mojem blogu bodo kmalu nove objave.

Kaj pa moja predavateljska kariera? Ali bom še kdaj predaval? To vprašanje puščam odprto in se prepuščam trenutnemu navdihu in vodstvu. Vsekakor mislim, da na tem področju nisem še povedal zadnje besede, in da v bližnjih prihodnosti lahko pričakujemo tudi kakšno zanimivo novo predavanje, delavnico ali seminar.

V življenju se vsi srečujemo z različnimi izzivi, ovirami, težavami, preizkušnjami, a ne glede na to, s čim se v tem trenutku soočamo, bistveno je, da kljub vsemu še naprej izražamo svojo ustvarjalnost in prispevamo k soustvarjanju novega, lepšega in boljšega sveta, ter iščemo svojo pot na poslovnem področju. Nisem prvi, niti zadnji, ki je spremenil svojo poslovno pot, zato, če se tudi ti soočaš s tem, kako poslovno naprej, pogumno naredi korak v neznano in zaupaj, da te Vesolje podpira pri tej
odločitvi
.

Naj zaključim z mislijo Henrya Forda: »Če misliš, da zmoreš, ali če misliš, da ne zmoreš, v obeh primerih imaš prav.« Naj te na tvoji (novi) poslovni poti spremljajo pogum, odločnost, samozavest, strast in navdušenje.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.