Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kako odkleniti vrata brez ključa?

Tole je zgodba, ki sem jo objavil v moji knjigi Tam, kjer je volja, tam je pot. V sodobnem času, ko iščemo nove možnosti, priložnosti in ideje je pričujoča zgodba čudovita ilustracija naših sposobnosti in zmožnosti.

Prav gotovo si že kdaj slišal za velikega mojstra čarovnije Harryja Houdinija. Ne samo da je bil Houdini veliki mojster čarovnije, bil je tudi neverjetno spreten ključavničar. Ponašal se je celo s tem, da je lahko v eni uri ušel iz katerekoli zaporniške celice na svetu.

V nekem majhnem mestu na Britanskem otočju so ravno v tistem času zgradili nov zapor, na katerega so bili neizmerno ponosni. Izzvali so Houdinija: »Pridi in poskusi!« Ker je imel izredno rad publiciteto in seveda tudi denar, je privolil. Ko je prispel v mesto, so ga že vsi nestrpno čakali. Slovesno se je pripeljal po cesti in takoj odšel v celico.

Ko so se vrata zaprla, je odložil plašč in pričel z delom. Na svojem plašču je imel skriven žep, v njem pa skrito 10 cm dolgo jekleno palico, ki jo je uporabljal za odklepanje vrat. Po 30-ih minutah poskušanja je samozavestni izraz popolnoma izginil. Ko je pretekla cela ura, se je ves poten ustavil. Po dveh urah se je Houdini dobesedno sesedel pred vrati – ki so se sama odprla.

Veš, vrata sploh niso bila zaklenjena – razen v njegovi glavi – kar je zanj pomenilo, da so tako močno zaklenjena, kot bi tisoč ključavničarjev namestilo tisoč svojih najmočnejših ključavnic. Samo nežen sunek in Houdini bi brez težav odprl vrata.

Kaj pa ti? Si morda tudi ti kdaj podoben Houdiniju in si pred vrati za katera misliš, da so zaklenjena, dejansko pa so odprta? Ne »zaklepaj« se pred novimi priložnostmi temveč pusti, da le-te vstopijo skozi odprta vrata v tvoje življenje. 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.