Košarica

V košarici ni izdelkov.

Vsak ima svoj način manifestacije

Na področju osebnostne in duhovne rasti, še posebej v zadnjem času, vlada prava zmeda. Različni učitelji, govorniki, avtorji, predavatelji … predstavljajo takšne in drugačne načine manifestacije. Resnica pa je, da nihče – vključno z mano – ne ve 100%, kaj je v njegovem primeru delovalo, da je uspel uresničiti določeno stvar v svojem življenju.

In zakaj ne? Iz preprostega razloga, ker nihče ne ve, kaj se dogaja v njegovem nezavednem oz. podzavesti v času njegove uspešne manifestacije. Jasno je sledeče – če imamo prečiščene določene podzavestne vzorce, kar se tiče našega zdravja, financ, denarja, uspeha, odnosov … – se stvari v našem življenju manifestirajo hitro in z lahkoto. V kolikor temu ni tako in se moramo zelo truditi ter kljub velikemu naporu volje še vedno stopicamo na mestu, je razlog ravno v naših podzavestnih vzorcih. Le-te pa imamo vsi, takšne ali drugačne.

V množici različnih pristopov k manifestaciji je povprečen človek pogosto zbegan, ne ve kateri pristop uporabiti, po kateri poti iti, kaj storiti. Odgovore iščemo na vseh koncih in krajih, vendar pa jih ne najdemo oz. ne najdemo dovolj zadovoljivih, ki bi nas premaknili naprej na naši poti. Premalo je samo sanjariti, premalo je samo vizualizirati, premalo je samo afirmirati … potrebno je še nekaj več – ključ pa se skriva v nas samih.

Temelj katerekoli manifestacije v življenju (pustimo ob strani, katero »tehniko« smo pri tem uporabili), je zaupanje vase in v svoj magnetizem. No, lahko tudi uporabim druge besede – človek, ljubi samega sebe in si zaupaj. To je osnova, temelj, na katerem se gradi vse ostalo. V kolikor zaupamo vase (in to ne samo zavestno, temveč tudi podzavestno, ko sta naša zavest in podzavest enotna v tem zaupanju), smo sposobni uresničiti marsikateri »čudež«.

Nič ni »tam zunaj« in »tam zgoraj«, vse je »tam notri«, v srcu, v podzavesti, v naših občutkih v smislu, koliko sem »vreden« in koliko »nisem vreden«. Vse je v naši vibraciji, osebnem magnetizmu, in na tej poti življenja smo vsi popotniki, raziskovalci, učenci, učitelji … Iščemo in raziskujemo, kateri pristop, način nas bo popeljal od tukaj, kjer smo zdaj, do tja, kamor si želimo.

Nekateri uporabljajo tudi tehnike in načine, ki so »kao« v nasprotju z zakonom privlačnosti, toda za te osebe delujejo, funkcionirajo in jim prinašajo uspeh. Še sami morda ne vedo, zakaj, toda v življenju jim določene stvari uspejo. Morda ravno zato, ker so v svojem »nezavednem« že »privzeto« sprogramirani in prečiščeni za svoj uspeh.

Seveda so čustva, ljubezen in spolna energija pomembni gradniki kateregakoli uspeha. Vendar so nas že od zgodnje mladosti naučili, da zanikamo svoja čustva, da si ne izkazujemo ljubezni in da zanikamo svojo seksualno energijo. In česar se Janezek nauči, to Janezek zna. Kar poglejmo svoje družinske vzorce (ne samo očeta in mamo, temveč pojdimo še bolj v našo preteklost) in se bomo prepričali, da se določeni dogodki »ponavljajo« iz generacije v generacijo. Potem pa nekdo končno »prečisti« in predela vse te vzorce, kar se odraža v njegovem življenju.

»Biti čist« pomeni imeti prečiščene vse te podzavestne vzorce, ki se nanašajo na naše čustvovanje, ljubezen in spolnost, vse to pa vodi do uspešne manifestacije. Še preden sem se sploh kakorkoli poglabljal v zakone življenja, privlačnosti in manifestacije, sem imel sam pri sebi en pristop, ki mi je praktično vedno prinesel rezultate. Ker sem zaupal, ker sem verjel, ker sem imel tisti otroški in radoživ pristop brez »kaj pa če ne uspe«. Preprosto sem zaupal, da se bo določena stvar zgodila, čeprav nisem vedel, kako se bo zgodila, a se je.

Tako sem v času srednje šole vedno, ko me je kdo vprašal, kam se bom vpisal, na katero fakulteto bom šel, imel odgovor »Študiral bom na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.« Nisem si »afirmiral«, kot je dandanes popularno »Jaz študiram na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.«. Preprosto sem se videl tam, občutil to v srcu, in se je zgodilo.

Naslednji primer je tudi iz časa mojega študija, ko sem ljudem govoril: »Na faksu bom imel eno desetko«. In vsakomur, ki me je bil pripravljen poslušati, sem govoril: »Na faksu bom imel eno desetko.« Nisem vedel kje, kdaj in kako bo prišla, a je prišla. Nisem si vizualiziral, kako imam desetko, nisem si predstavljal v mislih, da grem k profesorju, da mi le-ta v indeks vpiše desetko. Nič od tega. Le notranje védenje »Na faksu bom imel eno desetko.« Pika. Amen.

Podobnih primerov je bilo še kar nekaj v mojem življenju, in zanimivo je, da so se manifestirali v času, ko pravzaprav še nisem bil »nafilan« z različnimi »new age« knjigami. To je bilo brez table vizij, brez vizualizacije, brez pisanja v prvi osebi ednine, sedanjiku in branju ter govorjenju afirmacij zvečer pred spanjem in zjutraj, ko sem vstal. Ne bom rekel, da mi v življenju vizualizacija že marsikdaj ni pomagala pri uresničitvi mojih ciljev in želja. Da, pomagala mi je, a v teh dveh primerih, ki sem jih navedel, nisem nič vizualiziral, vsaj ne zavestno.

Vsakdo od nas ima svoj način manifestacije, in če vam določena stvar v življenju koristi in ste z njo uspešni – sledite ji. Nekoč sem prebral zgodbo o igralcu golfa, ki je sam, ne da bi imel kakšno posebno znanje, »kako pravilno držati palico za golf in udariti«, uspel redno dosegati 72 udarcev. Nato se je v njegovem življenju pojavil učitelj golfa, ki mu je dejal, da če že sam tako dobro igra, kakšni bi bili šele rezultati, če bi znal »pravilno držati in udariti s palico za golf«. Ta naravni talent je potem šel v šolo golfa in nikoli več se ni približal svojemu prejšnjemu rezultatu.

In nauk zgodbe – nihče ne ve, kaj je najboljše za vas – le vi sami. Najboljši način manifestacije je tisti, ki vam osebno pomaga in v katerega vi 100% zaupate in verjamete. Tudi če je le-ta skregan z logiko, a pri vas vseeno deluje, se ga držite. Tega, kar za vas deluje, ne popravljajte, uporabljajte to še naprej, ker je to najboljši način, ki vas lahko pripelje od tu do tam. 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.