Košarica

V košarici ni izdelkov.

Vsak dan stori kaj prijaznega

Vsak dan naredi kaj prijaznega, srčnega, iskrenega – tako sebi, kot tudi drugim ljudem.

Namreč, s tem ko drugim izboljšuješ življenje, posredno izboljšuješ tudi svoje. In ko sebi nakloniš prijaznost tudi drugi opazijo spremembo v tvoji energiji in se bolje počutijo.

Kot bralec/bralka bloga se boš zagotovo vprašal-a: »Kakšna so lahko ta dejanja prijaznosti? Kolikokrat na dan »moram biti« prijazen? Koliko me bo to finančno »stalo«, saj dandanes nič ni zastonj?«

Pravzaprav ni potrebno veliko, da si prijazen in tudi denarja ti ni potrebno potrošiti za prijaznost, če tega ne želiš. Majhna, preprosta in iskrena dejanja prijaznosti lahko ustvarjajo velike spremembe v življenju soljudi.

»Bodi prijazen, kajti vsak, ki ga srečaš, bojuje težjo bitko.« – Platon

»Vsi imamo sposobnost podeljevanja sreče … lahko prisluhnemo, nekaj opazimo, ponudimo roko.« – Pam Brown

Prijazen nasmeh mimoidočemu ali pa pozdrav z nasmehom poštarju, natakarici ali blagajničarki. Morda vidiš moškega ali žensko, ki je v trgovskem centru obložen z vrečkami in mu prijazno odpreš vrata. Prijaznost je tudi, ko zjutraj v prometni gneči spustiš nekoga naprej, se mu nasmehneš in mu pomahaš.

Skratka, seznam dejanj prijaznosti je neskončen, zato se prepusti svoji intuiciji, ki te bo vedno usmerila na poti tvojih vsakodnevnih dejanj prijaznosti.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.