Košarica

V košarici ni izdelkov.

Pozitivna in negativna namera

V Skrivnosti, to je v najbolj znanem filmu o Zakonu privlačnosti, je omenjen naslednji citat, ki ga pove Michael Beckwitt: »Znanstveno je bilo dokazano, da ima pozitivna misel stokrat večjo moč kot negativna misel.«

In včeraj zvečer sem se vprašal sam pri sebi: »Ali je to res?« in potem mi je prišel na misel še drugi stavek iz »Dela« Byron Katie: »Ali je to zagotovo res?« Namreč, sam (vsaj zaenkrat), nisem zasledil še nobene znanstvene raziskave na to temo, ki bi potrdila, da so pozitivne misli (namere) učinkovitejše od negativnih misli (namer).

Zato pa sem v knjigi Eksperiment namjere avtorice Lynne McTaggart v poglavju o Vudu-efektu prebral kar nekaj raziskav oz. poskusov, ki dokazujejo, da znajo biti negativne namere celo bolj uspešne od pozitivnih. In da razjasnimo – naše misli so namere. 😉

Ali je torej res kaj pravijo v New age-ju o pozitivih mislih in »prevladujočih« vplivih le-teh nad negativnimi?

Po mojem mnenju in tudi izkušnjah – namera je namera, ne glede na to ali je pozitivna ali negativna – učinkuje. Seveda pa je učinek le-te odvisen še od številnih drugih dejavnikov (naša čustva, energijski naboj, možgansko valovanje itd.), vendar z uporabo zdrave kmečke pameti oz. preproste logike ugotoviš, da je vsaka misel (ne glede na predznak) ustvarjalna in da proizvede določene učinke v fizičnem pojavnem svetu.

Kaj boš storil s to informacijo – to je prepuščeno tebi. Priporočam ti, da ne zapadeš v New age razmišljanje, da negativne namere nimajo takšnega učinka kot pa pozitivne. Imajo ga! In če ne verjameš lahko sam poskusiš, vendar previdno – ker se ti lahko zgodi ravno to, česar nočeš doživeti.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.