Košarica

V košarici ni izdelkov.

Zakaj po nepotrebnem razsipaš z energijo?

V zadnjem času, predvsem na Facebooku, opažam zanimiv trend – javno izražanje hvaležnosti. Gre za postopek, da naj bi določena oseba določeno število dni izražala javno hvaležnost, in k temu pozvala še svoje Facebook prijatelje.

Sicer vse lepo in prav, vendar pa … Hvaležnost niso besede, hvaležnost je prijeten občutek znotraj nas. Pri tem ni važno, za kaj si hvaležen, ali je to materialna dobrina ali nefizična oz. duhovna zadeva. Predvsem je bistveno, da SI hvaležen. Ta tvoja hvaležnost je izključno stvar tebe in Višje sile, drugih niti pod razno ne briga, za kaj si hvaležen.

Nekateri znani učitelji življenjskega uspeha priporočajo, da svoje cilje javno oznaniš, obelodaniš, da jih poveš kjerkoli, komurkoli in kadarkoli. Vendar se s tem postopkom energija spet po nepotrebnem razsipa, namesto da bi se koncentrirala na določen cilj. Ne govori drugim o svojih ciljih (razen osebam, za katere veš, da te brezpogojno ljubijo in podpirajo), temveč se rajši spravi v akcijo in začni uresničevati svoje cilje.

Z govorjenjem se ne doseže nič, še vedno je potrebna akcija, premik v želeno smer, in seveda tudi to, da ob tem počistimo z vsemi svojimi podzavestnimi odpori in upori, ki se ob tem pojavljajo. Če (pod)zavestno meniš, da si cilja ne zaslužiš, potem tudi nič ne bo z manifestacijo, saj boš v konfliktu s svojimi prepričanji. Torej je bolj kot vse pomembno to, da ta svoj cilj res »občutiš« z vsem svojim bitjem (telesom, umom, duhom, srcem …).

Nekateri avtorji knjig za osebno rast priporočajo, da si naredite v svoji sobi »vision board«, ali po domače povedano tablo vizij. Če je to izključno tvoja tabla in imaš le ti vpogled nanjo, potem je OK, v kolikor pa lahko tudi drugi gledajo, kaj je na njej, potem se mi to ne zdi najboljše. Zakaj ne? Več o tem v nadaljevanju …

Meni osebno je najljubši pristop, ki ga je opisala Chikako Lee v svoji knjigi Sanjski dnevnik. Zakaj? Zato, ker pri tem postopku ni nič »javnega« (razen če tako želiš), vse je med tabo in tvojo Višjo silo. S Sanjskim dnevnikom komuniciraš z njo, se pogovarjaš, izražaš svoje želje in je nek vizualni pripomoček, ki ti pomaga, da ohranjaš svojo vizijo in fokus. Energija se ne razsipa, je osredotočena, drugi ti ne govorijo in tudi ne dvomijo, ker ne vedo, kakšne so tvoje sanje in cilji. In ker se tako tvoja osredotočena energija kumulira in eksponentno raste, je tudi hitrejša fizična manifestacija.

Vsi ljudje smo med seboj povezani na podzavestni ravni. In tako mi javno (ni važno, ali to izrazimo z besedami ali napišemo) damo »na vpogled« drugim, kar se nam plete v mislih, srcu, duši ter kaj si želimo in v katero smer nas v življenju vleče.

Vse je našem umu, in če je tam, potem se bo tudi materializiralo v pojavnosti. Tako kot določeno osebo lahko »sabotiramo« s svojimi mislimi, jo lahko tudi »miselno dvignemo«, ji damo energijo in moč za uresničitev sanj in ciljev. Če naša teta, brat, partner, oče, mama … (kdorkoli že) o naših sposobnostih za uresničitev tega in tega cilja dvomi (bodisi zavestno, bodisi podzavestno), to pride do nas. Morda se lahko premislimo, morda ugotovimo, da je to pretežko, da ne bo šlo, pojavijo se dvomi, strahovi, omejujoča prepričanja, vsa ta »navlaka« pa sploh ni nujno, da je »naša«.

Zato še enkrat ponavljam – čuvaj svoje cilje, sanje, želje, misli v sebi, daj jih na papir skozi izdelavo Sanjskega dnevnika in vsak dan izvajaj (ne da kdorkoli to ve) imaginacijo svojih uresničenih sanj, želja in ciljev. Prepusti se meditativnemu stanju, izvajaj aktivno meditacijo (oz. z drugim besedami vizualiziraj si) in ob tem imej prijetne, radostne in srečne občutke.

Vesolje bo že poskrbelo za »kako«, saj je to njegova naloga. Seznam hvaležnosti, seznam ciljev, seznam želja, seznam sanj, seznam potovanj, seznam … (česarkoli že), to je tvoje in izključno tvoje. Čuvaj te zaklade v svojem srcu, ne dovoli, da jih uničijo razdiralci oz. uničevalci sanj. Spravi se v akcijo, bodi navdušen, radosten, občuti znotraj to, kar pravi Kinslow (EV-občutek), in manifestacija bo sledila s takšno hitrostjo, da boš še sam presenečen.

Nikoli nisem bil in tudi nikoli ne bom pristaš tega, da javno govoriš o svojih ciljih, sanjah in tudi o hvaležnosti. To je med tabo in Višjo silo in nikogar drugega to ne briga. Pika. Amen.

Ko tale članek bereš, se zavedaj, da ti želim uresničitev kakršnegakoli cilja. Ti to zmoreš. Imaš moč, imaš svoj čudovito imaginacijo, imaš hvaležnost, imaš srce, imaš navdušenje in imaš ljubezen. Ne išči potrditve za to, karkoli že delaš in sanjaš, zunaj sebe – največjo potrditev najdeš znotraj sebe.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.