Košarica

V košarici ni izdelkov.

Odločitev iz srca

Vsaka odločitev, ki jo sprejmeš iz srca – brez sence dvoma – je zate pravilna. – Martin Weber

Zgornjo misel sem zasledil v odlični knjigi Martina Webra z naslovom “Človek v ravnovesju”. Dala mi je misliti saj vsak od nas pride kdaj v situacijo, ko se sprašuje ali je “prav” ali “narobe”, ko sprejme določeno odločitev. Vendar, ko sprejmemo neko odločitev iz srca, takrat ni ne pravilna, ne napačna, temveč le preprosto – JE.

Vse prevečkrat se ljudje obračamo na nasvete na različne duhovne učitelje, guruje, modrece, coache, duhovnike, znanstvenike, učitelje, poznavalce, doktorje, strokovnjake … saj menimo, da nekdo več več od nas, pri tem pa pozabimo na svojo notranjo modrost, na svojo intuicijo, na tihi glasek znotraj nas, ki nas bo vedno usmeril v pravo smer.

Če morda meniš, da določena tvoja odločitev v preteklosti ni bila pravilna, čas je da si to odpustiš, sprejmeš kot učno lekcijo življenja in naslednjič, ko boš spet pred neko odločitvijo prisluhneš sebi in svojemu srcu, na “dobronamerne” nasvete okolice pa preprosto pozabi.

Pride trenutek, ko ti Vesolje, če ne gre zlepa, pa zgrda (pogosto preko kakšne zdravstvene preizkušnje), da navodilo – daj končno že prisluhni sebi, svojemu srcu in duši, pozabi na svet okoli sebe, čas je, da se poglobiš v svet znotraj sebe.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.