Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Kaj je vaša strast?

Ste se že kdaj vprašali, kje se v vašem življenju skriva strast? Kaj vas resnično navdušuje, izpolnjuje in radosti? Kaj je tisto, ob čemer vaša duša pleše in srce veselo poje? Kaj bi počeli ure in ure, ne da bi pomislili na čas? Tisto, kar res počnemo s strastjo, navdušenjem, igrivostjo, radoživostjo in iskrenostjo, je bistvo našega življenjskega poslanstva.

Ob takšnih srčnih dejavnostih se nam celo vesolje smeji, angeli nas podpirajo, v svojem srcu in duši pa občutimo mir, veselje, enost, in zdi se nam, da je vsak dan, ki ga živimo, en sam praznik. Ne obremenjujemo se s skrbmi, ne razmišljamo, kaj je bilo v naši preteklosti, tudi ne polagamo upov v prihodnost, temveč vsak trenutek izkoristimo v svoji polnosti.

Živeti zdaj, živeti v tem trenutku, ko res uživaš v svoji družbi, v svoji ustvarjalnosti, v pogovoru s samim seboj, ko ne razmišljaš, kaj še »moram« narediti, temveč to preprosto in igrivo narediš, je velik blagoslov in božansko darilo.

Kaj je tisto, kar mene radosti in kje je moja strast? V zadnjem času spoznavam, da so moje velike strasti poleg izobraževanj, ki jih vodim, predvsem glasba, poezija in igranje na djembo. Že več kot deset let pišem spontano, po navdihu, pesmi. Do sedaj se jih je nabralo že več kot sedemdeset in le-te bodo kmalu (predvidoma septembra 2011) izdane v moji pesniški zbirki, ki bo nekoliko drugačna od podobnih, ki so že na trgu.

Zakaj drugačna? Ker bodo skozi številne pesmi predstavljene življenjske modrosti, prebliski, ideje, ljubezen … skratka, vse kar dvigne človekovo dušo in vzradosti srce. Pred časom sem na Tečaju Sr(e)čne retorike prebral neko pesem o prebujenju. Le-ta je zbrane zelo navdušila, zato sem se odločil, da tokrat predstavim eno izmed pesmi, ki bo v pesniški zbirki.

Naslov le-te je Vse, kar se zgodi. Učenje s pomočjo navdihujočih pesmi, v katerih so skriti življenjski nauki, je precej lažje kot z običajno prozo oz. s knjigami, kajti pesmi si hitreje in učinkoviteje zapomnimo. In ne samo to. Pesmi se vedno učimo z neko igrivostjo, navdušenjem – besedilo kar spontano samo pride v našo zavest … in potem kapljico za kapljico pronica v našo podzavest. Ob prebiranju takšnih pesmi se prebujamo, doživljamo premike v življenju in spoznavamo svojo veličino.

Naj vas spodnja pesem v teh poletnih mesecih navdihne, da boste življenjske situacije, ki vam bodo prišle na pot, ugledali v drugačni luči, da boste v njih prepoznali odkrite in tudi skrite blagoslove.

Robert Goreta: VSE, KAR SE ZGODI

Vse, kar se zgodi,
je tvoje najvišje dobro,
to je znak, da te vesolje ljubi,
da življenje je čudežno.

Življenje je lepo,
ko ga živiš iz srca,
ko si upaš biti to, kar si,
ko se zaveš, da si luč sveta.

Vse, kar se zgodi,
je tvoje najvišje dobro,
to je znak, da te vesolje ljubi,
da življenje je čudežno.

Vesolje te brezmejno ljubi,
daj se še ti zares vzljubi,
angeli nate pazijo,
ko drugi nate pozabijo.

Vse, kar se zgodi,
je tvoje najvišje dobro,
to je znak, da te vesolje ljubi,
da življenje je čudežno.

Naj vas spremlja obilo strasti in ljubezni v življenju!

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.