Košarica

V košarici ni izdelkov.

Zgodba o čudežni tabletki

Pisalo se je leto 2012, ko je znana farmacevtska družba Cicero Pharmaceutical Solutions razvila in na trg poslala čudežno zdravilo z imenom »Rumyodin«. Slednje je še posebej dobro delovalo pri zmanjševanju strahu in je bilo prvič testirano leta 2003 na ameriških vojakih v času vojne v Iraku. Po poročilih vojakov je to zdravilo imelo odličen učinek in lahko so se izpostavili ekstremnim situacijam, ne da bi jih bilo strah.

Toda preden so zdravilo poslali na trg, so se odločili, da ga testirajo na prostovoljcih, ki se srečujejo s takšnimi ali drugačnimi strahovi in fobijami. Njihov napredek so vsak dan dokumentirano spremljali, prvo dozo zdravila pa so namesto v obliki tablet dobili kot injekcijo, in pred tem so jim povedali vse o mogočih stranskih učinkih.

Nato so jih izpostavili različnim stresnim situacijam in rezultati so bili presenetljivi – praktično vsi udeleženci v tej testni skupini so se znebili svojih strahov in fobij. Rumyodin je dobil še praktično potrditev pri prostovoljcih in zdravilo je dobilo zeleno luč za prodajo.

Zgodba, ki sem jo malo prej povedal, je resnična – ljudje so se s pomočjo tabletke Rumyodin znebili strahov in fobij. Vse ostalo pa je laž. 😉 Brez heca. Farmacevtska družba Cicero Pharmaceutical Solutions ne obstaja in Rumyodin nima nobene praktične terapevtske vrednosti, saj je le tabletka s sladkorjem oz. placebo.

Derren Brown je v svoji TV oddaji, ki jo je naslovil Fear and Faith, kar pomeni v prevodu Strah in upanje, tako prepričljivo predstavil koristi Rumyodina, da so mu vsi prostovoljci brezpogojno verjeli. Če v imenu zdravila Rumyodin malo premešamo črke, dobimo ven »Your Mind«, kar pomeni »tvoj um«. Skratka, prostovoljci so pozdravili sami sebe s pomočjo svojega uma in spremembe podzavestnih prepričanj. Verjeli so, da jim bo zdravilo pomagalo, in jim je.

Če mi ne verjameš, na YouTube si lahko oba dela TV oddaje pogledaš z angleškimi podnapisi. Prvi del se nahaja tukaj, drugi del pa tukaj. Obilo užitkov in zabave ti želim ob ogledu te zanimive oddaje. 🙂

Zakaj navajam to zgodbo? Iz preprostega razloga, ker ti želim s praktičnim primerom pokazati, da ni nujno, da si nemočna žrtev svojih strahov, fobij, ali še kakšnih drugačnih prepričanj. Vsi v sebi imamo neskončno moč, da lahko spremenimo svoje življenje, odnose in zdravje na boljše. Omenjena dokumentarna oddaja pa pokaže še nekaj zanimivega – kako lahko kot zdravnik vplivaš oz. sugeriraš svojim pacientom, kako bo določeno zdravilo učinkovito.

Farmacevtska industrija se učinka placeba izogiba kot hudič križa, saj ji je placebo trn v peti. Marsikdaj se je že izkazalo, da ima placebo celo boljši učinek kot zdravilo samo. Če te več zanima o placebu in o zdravljenju s človeškim umom, potem ti priporočam, da si prebereš knjigo avtorja Davida R. Hamiltona: KAKO UM ZDRAVI TELO.

Obilo koristnih informacij in raziskav na temo zdravja in kako si lahko sami pomagamo, ko se srečujemo s takšnimi ali drugačnimi zdravstvenimi preizkušnjami, pa najdeš tudi v odlični knjigi dveh slovenskih avtorjev Borisa Veneta in Nikole Grubiše: ZDRAVJE JE V NAS.

Pred časom sem pisal o pomenu gibanja in energije na naše zdravje in počutje, in s teboj sem tudi podelil svoj jutranji obred, ki ga že nekaj časa redno izvajam. Če boš k temu jutranjemu obredu dodal še nekaj najnovejših spoznanj s področja kvantne medicine in zdravljenja z umom, sem prepričan, da si boš lahko sam-a sebi pomagal-a, do boljšega zdravja in počutja.

Ruski akademik dr. Georgij Nikolajević Sitin, o katerem sem pisal že pred leti (več o tem si preberi tukaj) v svojih knjigah (žal ni še nobena prevedena v slovenščino) piše tudi o tem, kako se je za dobro zdravje in počutje potrebno zavezati neprestanemu samorazvoju in delati na sebi. Namreč, tisto kar uporabljamo, se krepi in raste, enako pa velja tudi za naše telo, mišice in ostale organe. Če krepimo svoje telo, ne samo s telesnimi vajami, temveč tudi miselno s pomočjo posebnih motivacij (kot jim pravi Sitin), naredimo veliko dobrega zase in za svoje zdravje.

Ob vsem tem pa ne smemo pozabiti še na nekaj izjemno pomembnega – na naša čustva. Namreč, znati se je treba tudi čustveno uravnovesiti ter spustiti in odpustiti vso čustveno kramo iz našega življenja. Preteklost oz. pretekle izkušnje nas lahko dolgo časa obremenjujejo in zadržujejo. S pomočjo tehnik čustvene svobode, QE-ja ter Ho’oponopona, pa lahko preteklost spustimo in zaživimo svobodno, radostno in ljubeče.

Obilo radosti, zdravja in dobrega počutja!

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.