Košarica

V košarici ni izdelkov.

Predavanje BODI DIGITALNI MINIMALIST

Manj digitalnosti in več realnosti.

digitalni-minimalizem-2

V sodobnih družbi si skorajda več ne predstavljamo življenja brez prenosnega računalnika, tablice, pametnega telefona, televizije, družabnih omrežij in svetovnega spleta. Digitalizacija vse bolj in bolj obvladuje vse vidike naših življenj, a tisto, kar je pri sami digitalizaciji zamolčano in skrito pa je to, da se ob intenzivni in pogosti rabi digitalnih medijev sposobnosti naših možganov, vključno s spominom in koordinacijo v prostoru, zmanjšujejo.

robert-izola-2020-1
Predavatelj Robert Goreta

Še posebej so tej digitalizaciji izpostavljeni naši otroci in mladostniki, čigar možgani se učijo in razvijajo. Pretirana uporaba digitalnih medijev vodi v pomanjkanje pozornosti, stres, depresijo, govorne in učne motnje ter tudi v vse večjo odtujitev od družbe in osamljenost.

Mladi ljudje za dobro socializacijo potrebujejo druženje iz oči v oči, objem, dotik, nasmeh, bližino sočloveka, kajti le na takšen način se lahko naučijo družabnih in socialnih veščin, ki jih potrebujejo v vsakdanjem življenju. Pogled na mladino, ki ves čas bulji v pametne telefone, brska po družabnih medijih in se skorajda več ne pogovarja med seboj, je resnično žalosten.

Kam nas takšna socializacija bodočih generacij vodi v prihodnost, o tem se vprašajo le redki. In ravno o tem – kako izstopiti iz začaranega kroga pretirane digitalizacije, motnje pozornosti in prepogoste uporabe digitalnih medijev, vključno s pametnimi telefoni in družabnimi omrežji, boš več izvedel na predavanju BODI DIGITALNI MINIMALIST.

Predavanje vodi Robert Goreta in se po želji organizira v podjetju, zavodu, fakulteti, šoli, vrtcu ali katerikoli drugi ustanovi. Za podrobnosti izvedbe predavanja piši preko kontaktnega obrazca.