Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Knjiga o plesu “Back to the roots”

Knjiga BACK TO THE ROOTS je namenjena vsem, ki imajo radi ples.

  • Prvi del knjige govori o tem, kako implementirati avtentične vrednote iz Afro-Kubanske kulture v družabni in tekmovalni ples.
  • Drugi del knjige, ki je najobširnejši, je posvečen natančnim analizam tekmovalnega plesa. Za vse, ki želijo vedeti ali ozavestiti več o plesni tehniki, kako povezati gib z glasbo in kako se razviti v dobrega plesnega partnerja. Sledijo poglavja o koreografiji, prezentaciji, karizmatičnosti in unikatnosti vsakega plesalca.
  • Tretji del knjige kronološko prikaže kubanske plesne in glasbene oblike in njihov razvoj skozi čas vse do današnjih dni.

Vsak bralec lahko knjigo bere iz svojega zornega kota in v skladu s svojimi potrebami in vizijo. Pomembno je ozaveščati, kako nas ples bogati in povezuje.

Knjiga ima 192 strani in vsebuje 27 barvnih fotografij.

Knjigo BACK TO THE ROOTS je možno kupiti na recepciji plesne šole Bolero, Dunajska cesta 49, Ljubljana ali preko spletne strani DSI London.

Avtorica knjige Barbara Nagode Ambrož, je Kubo v zadnjih dvaintridesetih letih obiskala tridesetkrat. Z mednarodno plesno delavnico “Cuban Experience”, ki je zadnjih pet let potekala v Havani, je omogočila vpogled v prvinske glasbene in plesne oblike 350 udeležencem iz več kot 30 držav. Kot trenerka športnega plesa, predavateljica in plesna sodnica je do danes delovala v 53 državah na vseh petih kontinentih.

Dokumentarni film, ki je dopolnilo k tej knjigi pa si lahko ogledaš tule.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.