Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kakšne vrste moški ste?

Na delavnicah, ki jih vodim, pogosto slišim od žensk: »To bi pa tudi moj dragi (partner, fant, mož …) moral slišati.« Zato sem se odločil, da tokratni članek napišem za moške. Seveda je vprašanje, če si bodo moški vzeli čas in si ga prebrali. Namreč, moški pogosto že vse »vemo« in nočemo slišati »sluzastih« in »jokavih« nasvetov na različnih partnerskih delavnicah ali izobraževanjih za osebnostno rast.

V primeru da ste ženska, vam priporočam, da pričujoči članek natisnete in ga daste moškim, ki so prisotni v vašem življenju. Morda se bodo česa koristnega in uporabnega naučili za izboljšanje medosebnih odnosov, komunikacije ali celo spolnosti.

S Shano že kar nekaj časa vodiva delavnico Sorodne duše. Na tej delavnici vzamemo pod drobnogled svoje partnerske in tudi družinske odnose, kajti tako kot v družini je tudi v partnerskem odnosu. Sedaj pa resnica: Če je v vaši družini bil oče glavni ter je sprejemal odgovornost in imel vizijo ter cilje, potem ste vi kot moški po vsej verjetnosti tudi takšni. Ste močan moški, ki pozna svoje cilje, prinaša domov denar in poskrbi, da se partnerica počuti varno.

Kaj pa če je drugače? Kaj pa če je bil vaš oče »copatar«, ki si ni upal nositi »hlač« in je le-te nosila vaša mama ter je ona postavljala cilje in sprejemala odločitve? V tem primeru ste, kot moški, po vsej verjetnosti (če-le tega v sebi še niste prečistili in ozavestili) tudi vi po domače povedano »copata«, in v vašem partnerskem odnosu se tako tudi obnašate.

V trenutku, ko moški izgubi svojo pravo vlogo in le-to prevzame ženska, je to po vsej verjetnosti že znak propadanja partnerskega odnosa. Ali se spomnite, kako je pri plesu? Pri njem velja preprosto pravilo, ki se ga je potrebno držati: »Če moški ne vodi, ženska ne more plesati.« Upam, si trditi, da tole 100% velja tudi za uspešen partnerski odnos med moškim in žensko.

Res je, da živimo v sodobni družbi, kjer so določene vloge v družini tudi malo »pomešane« a vseeno velja imeti v mislih, da ženska hoče svojega moškega oboževati in mu slediti. Ob sebi hoče moškega, ki je močan in ki ve, kaj hoče. Če ste moški, ki ima svoj cilj, ter si upate seči po zvezdah, ste vztrajni, predani …. vse to ženska začuti, in zagotovo vas bo pri uresničevanju vaših ciljev podprla.

Ko pride v življenju do »težav« (izzivov, sprememb, prelomnic …), takrat je moški tisti, ki se postavi v bran svoji ženski in je pripravljen zavarovati dom. Pravi moški da ženski z besedami in dejanji jasno vedeti, da bo naredil vse, da reši določen problem. Cilji tudi osmišljajo partnerski odnos in pomagajo prebroditi težka obdobja. V primeru, da moški cinca, ni odločen, ne ve, kaj bi naredil, kam bi se usmeril ter odločitve prepušča drugim, da ženski misliti, da se izogiba odgovornosti.

Izogibanje odgovornosti pa je znak notranje čustveno, duhovno in umsko šibkega moškega. Ali si ženska želi biti z moškim, ki je notranje šibak, pa mora zato ona za vse »poskrbeti«? Pogosto si v takem primeru ne želi biti (več) z njim, ker se ne počuti več varne, ni prepričana, da bi takšen moški lahko poskrbel zanjo in za varnost njene družine in otrok. In ko ženska ne občuti varnosti v svojem domu, tudi ne more občutiti in dajati ljubezni ter uživati v spolnosti.

Moški, ki je notranje močan, ki se zaveda svoje možatosti in svoje moške energije, le-to lahko izraža takrat, ko ga pri tem podpre tudi ženska s svojo energijo, in je dobesedno zmožen prestavljati gore. Ni iz trte zvit znani pregovor: »Za vsakim uspešnim moškim stoji ženska.«. Slednje nam potrjujejo tudi zgodovinska dejstva številnih znanih moških.

Ne glede na to, ali ste moški, ki je v zvezi (v partnerstvu, ste poročeni, imate ljubico …) ali pa ste samski, v vsakem primeru morate ženski znati pokazati svojo samozavest, zaupanje vase, svojo trdnost, moč, jasnost in vztrajnost pri doseganju ciljev. Kot rečeno … če se moški v partnerskem odnosu drži preprostega pravila in vodi ples, potem je ta odnos vsekakor srečen, radosten in izpolnjujoč.

Prijeten ples ljubezni vam želim!

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.