Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Kako se je začetnik učil plesati salso?

V filmu DIVJA SALSA igra glavno vlogo Nick Frost. Prepričan sem, da si najbrž mislil-a, da je glavni igralec v filmu že od malih nog plesalec. Namreč, plesni vložki, ki so v filmu, še posebej na koncu filma, niso najbolj enostavni in zanje je potrebno kar nekaj vaje. 🙂

Sedaj pa presenečenje … Nick Frost se je le 7 mesecev pred začetkom snemanja začel učiti salso. Da, prav si prebral-a – le sedem mesecev pred začetkom snemanja je redno hodil na plesne vaje. Njegove začetke si lahko ogledaš v zgornjem video posnetku.

Zakaj objavljam ta posnetek? Zato, ker si morda tudi ti začetnica ali začetnik, kar se tiče plesa ter se ob tem srečuješ z različnimi izzivi. Naj te posnetek navdihne ter te opogumi, da se je mogoče naučiti plesati, le vztrajen je potrebno biti pri vadbi in se učiti na svojih napakah.

Počasi se daleč pride, pa čeprav si že ne vem kolikokrat ponovil-a določen obrat ali plesni korak. Prej ali slej vsakdo pride do tistega »aha«, ko »pošteka« in potem je vse lažje.

Še nekaj o vsebini filma …

Glavni junak Bruce Garrett, ki ga igra Nick Frost, se spopada s prekomerno telesno težo in posledičnim pomanjkanjem samozavesti, toda v njem se skriva goreče srce kralja salse. V njegovo življenje vstopi ženska, ki ponovno zaneti njegovo latinsko strast.

Vrnimo se v preteklost, v leto 1987, ko se trinajstletnemu Bruceu Garrettu, izjemno nadarjenemu plesalcu, obeta prepričljiva zmaga na britanskem mladinskem prvenstvu v salsi. Nihče ne dvomi o njegovi uspešni karieri, a neke usodne noči zaradi čudaškega dogodka v celoti izgubi samozavest in njegovo življenje ubere povsem drugačno pot.

Petindvajset let pozneje je Bruce, potem ko je potlačil svoje mladostniške sanje, brez kakršne koli kondicije, nepriljubljen in odrinjen. Šele Julie (Rashida Jones), njegova pametna in zabavna nova šefica iz ZDA, ga prisili, da se zamisli nad svojim življenjem in zopet vzame iz omare svoje zaprašene plesne čevlje.

Uživaj v plesu in novih plesnih korakih! 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.