kako-izboljsati-prebavo

Kako izboljšati prebavo?

Ko govorimo o prebavi in izboljšanju le-te je na voljo veliko različnih metod. Sam nisem ravno pristaš »kemije« in različnih farmacevtskih ali umetnih preparatov, ki imajo pogosto še kup stranskih učinkov. Verjamem, da za vsako zdravstveno težavo obstaja tudi preprosta naravna rešitev, le vztrajen je treba biti in jo najti.

Pred časom mi je »naključno« prišla v roke zanimiva knjiga Ustvarjanje življenja ali notranje inženirstvo, v kateri avtor Sadhguru navaja eno (in vsaj pri nas) malo manj znano metodo, ki dobesedno čudežno deluje na prebavni sistem. Mogoče si že slišal za prečiščeno maslo (v Indiji mu pravijo ghee).

Sadhguru priporoča, da nekaj minut pred vsakim obrokom zaužijemo eno žlico prečiščenega masla oz. ghee-ja.

Če jemo prečiščeno maslo s sladkorjem, kot pri sladkarijah, se prebavi in se spremeni v maščobo. Prečiščeno maslo brez sladkorja pa čisti, zdravi in naolji prehranski kanal. Poleg tega se bo čiščenje črevesja nemudoma odrazilo v sijaju in svežini naše kože.

Nekateri ne uživajo mlečnih izdelkov iz takšnih ali drugačnih razlogov in prepričanj. Sadhguru tudi njim priporoča prečiščeno maslo, saj slednje preide skozi sistem pretežno neprebavljeno.

Sam sicer že nekaj let poznam ghee (več o njem najdeš tule) in pogosto si ga namažem na kruh ali dodam v napitek. Iz prve roke lahko povem, da ena žlica ghee-ja pred obrokom resnično pomaga in da se prebava precej izboljša.

Enako priporočam tudi tebi – naredi poskus z ghee-jem toliko časa, dokler ne poješ enega 370 ml kozarca in opazuj kaj se dogaja s tvojo prebavo in sijajem tvoje kože. Prepričan sem, da boš kmalu opazil razliko in izboljšanje.

Deli naprej ...

Podobne objave