brezplacna-eposta-predalcek-com

Kako do brezplačnega in zasebnega e-poštnega naslova?

Velika večina Slovencev (mislim, da skoraj 99 % tistih, ki imajo internet ali telefon) ima brezplačen e-poštni naslov pri Gmailu, Hotmailu ali Yahoo-ju. Največ le-teh odpade na Gmail, ki je daleč najbolj popularen brezplačni e-poštni servis na svetu.

Žal pa vsi ti brezplačni e-poštni naslovi dejansko niso čisto brezplačni, saj ceno te »brezplačnosti« plačamo s svojo zasebnostjo in reklamami, ki nam jih prikazujejo, da ne govorim še o ostalih prikritih načinih sledenja uporabniku in njegovim navadam.

Obstaja kar nekaj zasebnih e-poštnih servisov (Runbox, Mailbox, Posteo, Fastmail …) o čemer sem pisal pred štirimi leti že tukaj, a vsi ti so plačljivi in cene se gibljejo od 12,00 € na leto. Sam sem preizkusil Runbox, Mailbox in Posteo. Za vse tri lahko rečem, da se sorazmerno dobro obnesejo, a ima vsak svoje pluse in minuse ali če drugače povem, ljudje so preprosto »navajeni« na Gmail in njegov uporabniški vmesnik. Meni osebno Gmail ni preveč všeč in ga razen za testne namene ne uporabljam.

Ko dobimo internet nam ponavadi internetni ponudnik ponudi zraven tudi svoj mail (ime.priimek@internetponudnik.si), a se slednjih nisem nikoli posluževal. Njihovi spam filtri so včasih, milo rečeno, »čudni« in dogajalo se je, da tista pošta, ki bi morala priti, ni prišla v moj e-poštni predal.

Prejšnji teden se je pri nas v Sloveniji aktiviral zanimiv e-poštni servis Predalcek.com, ki ponuja 1 GB velik e-poštni predal, brez oglasov, brez omejitve števila priklopljenih naprav in brez vsiljene e-pošte, saj imajo izjemno dober antispam filter. Sam pri G-serverju, ki je lastnik Predalcek.com, že več let gostujem svoje spletne strani in v zadnjem času so še precej izboljšali svoje storitve ter njihovi strežniki so hitri, varni, cenovno ugodni in vsi so v Sloveniji.

Če rabiš zanesljiv, dostopen, varen ter zaseben e-poštni naslov, kjer ne bo reklam in podobnega »sledenja« uporabniku, potem ti priporočam, da obiščeš www.predalcek.com in tam odpreš e-poštni predal po želji s končnico @predalcek.com.

Pred dobrimi tremi meseci sem skoraj vse svoje glavne spletne strani preselil k G-serverju, saj me je navdušil njihov nov hiter strežnik in filter proti neželeni e-pošti, ki je tudi vgrajen pri vseh @predalcek.com e-poštnih naslovih.

e-posta-predalcek
Spletna pošta Predalcek.com.

Če boš na svojem telefonu ali računalniku vzpostavil IMAP dostop do e-pošte boš imel vso pošto ves čas sinhronizirano. V kolikor ti je všeč dostop do e-pošte preko Webmaila, pa boš lahko tudi preko njega pregledoval e-pošto in nanjo odgovarjal.

E-pošta na Predalcek.com je prva brezplačna e-pošta, ki jo z veseljem priporočam tudi drugim, saj poznam direktorja podjetja, obenem pa že več let uporabljam njihove strežnike in sem z njimi izjemno zadovoljen.

Z mano je pač tako, da iz srca lahko priporočim le tisto, kar sem tudi sam preizkusil in se mi zdi vredno, dobro in smiselno, da tudi ostali izvedo. Slednje velja tudi za omenjeno brezplačno spletno pošto.

Deli naprej ...

Podobne objave